EVJE: Flertallet av politikerne i Evje og Hornnes kommune går inn for å tilby Kriminalomsorgen flere bygninger ved det tidligere sanitetsmagasinet i Norde leir.

— Alle gruppelederene har fått befaring på bygningene i Norde leir og vi vil nå prøve å få etablert fengselet her, sier gruppelederen for Arbeiderpartiet på Evje, Dreng Homme, til NRK Sørlandet.

Strid om plasseringen

Det har vært strid om hvor fengselet skulle plasseres.

Les også: Overrasket over nei til fengsel på Evje

Kriminalomsorgen ville etablere fengselet i bygg 94 på Evjemoen, som ligger i søndre leir få hundre meter fra kommunehuset.

Dette alternativet ble nedstemt av samtlige i styret i Evjemoen Næringspark . Grunnen var at styret vil prioritere slankere på Evjeklinikkken, og ønsker ikke fengselet som nærmeste nabo.

Skal se på nytt forslag fredag

Både Næringsparken og politikerne er fornøyde med det nye forslaget som nå legges frem.

Fredag kommer Kriminalomsorgen til Evjemoen for å se på lokalene i Nordre leir.

Det omdiskuterte fengselet skal etter planen ha et lavere sikkerhetsnivå, men fangene skal gjerdes inne og ikke gjennomgå åpen soning i den tidligere militærleiren. Det er ventet at fengselet vil gi 16 arbeidsplasser til kommunen.

NEDSTEMT: Fengselet skulle etter planen etablerers her, i bygg 94 i søndre leir, men dette forslaget ble nedtsemt. Nå er et nytt alternativ på banen.