KRISTIANSAND Andøya— Strandeiendommer vil alltid være verdifulle. Derfor er det ikke noe problem å putte penger i dem, mener Jarle Tjelland (45).Eiendomsutvikleren fra Marnardal har for lengst forlatt de dype skoger, og fått smaken på det søte liv ved kysten. I høst overtok han Grønnehaven 10 på Andøya for 17,5 millioner kroner fra Inger Jarlsby, Kristiansands dyreste eiendom. For den prisen fikk han praktfull strandlinje, 2,2 mål tomt og et hus på nesten 500 kvadratmeter.Så startet jobben.- Vi totalrenoverer hele huset. Det var 35 år gammelt, og da er det ikke annet å forvente. Regningen blir nok på langt over fem millioner, men det blir veldig greit, mener Tjelland, som blant annet har bygd og solgt en rekke leilighetskomplekser i Randesund.Samtidig har marnardølen akkurat lagt ut sin gamle bolig for salg til 9,8 millioner kroner. Den ligger lenger inne i samme bukta, i Andøyveien 24.- Da får du i hvert fall dekket oppussingen?- Ja, ellers blir jeg skuffet, svarer han. BLADDE OPP 15 MILL.

Eiendomsutviklere har gjort gode penger de siste årene. De florerer blant de mest bemidlede boligkjøperne, som ikke lar seg skremme av renteøkninger.En annen perle på Andøya, Løvika 46A, skal være det nest dyreste huset som er omsatt i Kristiansand. For et par måneder siden ble det solgt for 15 millioner kroner.- Det er grusomt mye penger, samtidig er strandlinje noe av det sikreste man over tid kan investere i, mener kjøper Sølve Høyrem.Den 32 år gamle eiendomsutvikleren og skipsmegleren fra Hellemyr utgjør halvparten av HR Eiendom, som for tiden bygger de omstridte terrasseblokkene ved Auglandsbukta i Vågsbygd.Huset fra 1990 er nå under renovering.- Det har alltid vært en drøm å bo nærme sjøen. Vi har fått i pose og sekk; det er sjønært og barnevennlig, forteller Høyrem. BLADDE OPP 10 MILL.

Eiendomsutvikler Helge Johan Iversen (57) overtar Bergstien 4 på Hamreheia for 9,9 millioner kroner. Men han skal ikke ha det romslige huset alene. - Vi deler det på midten, sånn at min datter får den ene halvdelen, mens vi bor i den andre, forklarer Iversen.En annen eiendomsutvikler som har vært en tur i pengebingen er Finn Arne Reme fra Spangereid, en av eierne i Br. Reme. Han betalte i mars 10,85 millioner til Bjørn Haugen Lilleeide for en strandeiendom på Kapelløya i Ny-Hellesund, Søgne.Huset er de siste årene brukt som helårsbolig, men skal heretter være Reme-familiens feriested.Tekst: Vegard Damsgaard vegard.damsgaard@fvn.no - 38113655