KRISTIANSAND: I morgen må den unge mannen møte i Kristiansand tiltalt for grovt tyveri fra en prostituert kvinne inne på Hotell Caledonien 16. februar i år.

Ifølge tiltalebeslutningen fra Agder politidistrikt skal 18-åringen sammen med andre ha vært delaktig i å stjele et ukjent pengebeløp fra en kvinne som solgte seksuelle tjenester fra sitt hotellrom.

Politiet mener at 18-åringen tok kontakt med kvinnen på telefon og skal ha holdt vakt inne på hotellet da tyveriet fant sted. Andre personer skal imidlertid ha stått for selve tyveriet.

Foruten tyveriet, står mannen tiltalt for å ha tatt kvelertak og dyttet en kvinne utenfor utestedet Leopold. Trusler mot en politibetjent og unnlatelse av å følge politiets pålegg står også på listen over tiltalepunkter.

I mars ble 18-åringen idømt en fellesstraff på ett års fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i ransforsøk mot en prostituert kvinne i en leilighet i Kronprinsens gate i Kristiansand i august 2008. Ransforsøket ble avblåst da en av kvinnene i leiligheten sprutet salmiakk på ransmennene.

18-åringen er dømt for voldsforbrytelser en rekke ganger tidligere.