KRISTIANSAND: — Politiet velger foreløpig å mistenke de fire for et straffbart forhold. Vi mener at disse også kan ha et ansvar for ikke å ha varslet om at Asbjørn Hovet hadde hoppet ut i Otra, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund til fvn.no.

Sto ved bredden

De fire mistenkte stod langs elvebredden sammen med de tre siktede i saken og så at Asbjørn Hovet svømte i Otra.

— Tre av de fire er jenter og to satt i bilen til den siktede 19-åringen som Hovet kastet en golfball mot. Jentene er venninner med den siktede 19-åringen i saken. De to jentene som satt i bilen gikk mot elvebredden etter at de tre guttene hadde løpt etter Hovet. Bror til den siktede 19-år gamle bileieren og hans kjæreste kom også til og så at Hovet lå i vannet. Politiet vil bruke nødvendig tid på å etterforske om det er grunnlag for å sikte også disse fire, som altså foreløpig har status som mistenkte i saken, sier politiadvokaten.

Vekter ikke orientert

Han understreker at det er viktig for politiet å forsøke å avklare alle sider av saken, og ikke minst sjekke ut forklaringene til de som enten er siktet eller mistenkt.

— En vekter som kom til stedet observerte noen av syv som stod langs elvebredden. Vekteren hadde ordinære og rutinemessige oppdrag i området. Han ble ikke gjort kjent med det som hadde skjedd. Det er også viktig for oss å avklare hvor lenge de syv stod langs elvebredden og observerte Hovet, før de forlot stedet. De tre siktede og de mistenkte understreker i avhørene til politiet at de ikke oppfattet situasjonen slik at Hovet trengte hjelp. Ingen andre forbipasserende kan avkrefte eller bekrefte denne oppfatningen. Derfor forsetter etterforskningen, sier politiadvokat Leknesund.