HOVDEN: — Jeg har sett at det finnes noen ledige rom på Hordehytta, privathytter og hoteller. De har noen små hull, men jeg tror ikke noen har ledig rom for hele påsken, opplyser Kirsten Leira, i Hoveden Ferie Turistinformasjon.

Ifølge Leira har påsketrenden forandret seg i løpet av årene.

— Tidligere var folk mest opptatt av å være på fjellet selve påskedagene. Nå tar folk seg fri for å være på fjellet fra og drar gjerne opp fredagen før palmesøndag, og blir til andre påskedag, sier Leira.

Været skal også bli lovende for Hovden-farerne.

— Frem mot påskeaften kan vi vente oss pent vær. Det er ventet litt mer skyer enn hittil og vinden vil dreie mot nordvest. Vi får ikke nedbør, og temperaturene vil ligge på pluss om dagene, og minus om nettene. Vindforholdene skal også være rolige, stråler Leira.

Ledig i Åseral

På turistkontoret for region Mandal kunne de også opplyse om ledige hytteplasser.

— Det skal være noen ledige rom på Ljosland Fjellstove og på Bortelidseter, bekrefter Jenny Eriksen til fvn.no.

Påsken er ikke bare for fjellfarere, og Mandal har et godt tilbud til de som ønsker å tilbringe påsken hjemme.

— Sjølingstad Uldvarefabrik A/S skal ha påskeverksted for barn, og kafe for store og små. Skagestad kafe skal ha utstilling, og svømmehallen i Mandal skal ha åpen til og med påskeaften. Det skal også være en utstilling i Mandal kirke, forteller Eriksen.

Ledig første del

I likhet med de andre skistedene er det også rom i herberget i Sirdal.

— Det er litt ledig på hotellet, og noen hytteutleiere har fortsatt ledig. En del hytter har ledig første delen av påske, altså fredag 30. april til 4. april, sier Ester Tjørhom, fra Sirdalsferie AS.

Værgudene har også tatt seg godt hånd om Sirdal denne påsken.

— Det er kjempeflott nå, og værmeldingen ser veldig positive ut så langt, betrygger Tjørhom.