KRISTIANSAND/LYNGDAL: En 33 år gammel tobarnsmor fra Sandnes omkom da bilen i stor fart braste inn i campingvogna hun sov i ved Rosfjord camping natt til søndag. Hennes barn på seks og åtte år sov også i campingvognen, men kom fysisk uskadet fra hendelsen.

Les også: Tobarnsmor omkom

Campingvognen stod plassert like ved veien. Den 21 år gamle bilføreren fra Lyngdal kom kjørende fra sentrum og rundt den såkalte Ubostad-svingen. Der mistet han kontrollen over kjøretøyet, traff autovernet, og nærmest fløy inn i campingvognen. Bilens ferd endte flere meter fra vognen.

Brudd i ryggen

21-åringen ble funnet liggende i veibanen. Han ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Ifølge sykehuset pådro mannen seg brudd i ryggen.

Mandag var han til behandling ved ortopedisk avdeling, men det kan bli aktuelt å sende ham videre til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

— Vi skal ta MR av pasienten, forhåpentligvis i løpet av dagen. Deretter vil legen vurdere om han skal sendes til Ullevål, får fvn.no opplyst ved sykehuset.

Mannens tilstand beskrives som stabil.

— Han har god allmenntilstand, opplyser sykehuset.

Promilleprøve

Det er mistanke om at ulykkessjåføren hadde promille, men det er ikke klart hvor høy den kan ha vært. Foreløpig er han siktet for promillekjøring, men siktelsen kan bli utvidet til uaktsomt drap.

Les også: - Det var helt uvirkelig

Fvn.no får opplyst ved lensmannskontoret i Lyngdal at det kan ta tid før siktelsen eventuelt blir utvidet.

ØDELAGT: Politiførstebetjent Steinar Mydland foran den totalt ødelagte campingvogna som i går ettermiddag var plassert på et lager i påvente av å bli undersøkt. (Foto: Tore-André Baardsen) — Det vil bli vurdert siden, sier politiførstebetjent Steinar Mydland, som konstaterer at det er kjørt svært fort, og uansett langt over fartsgrensen på 60 kilometer i timen.

Siden 21-åringen fortsatt er til behandling ved sykehuset, er det uklart når han kan avhøres.

— Vi får resultatet fra promilleprøven i slutten av uken. Grunnen til at vi ikke har avhørt sjåføren ennå, er skadene han har fått, sier lensmann i Lyngdal, Anne Margrethe Ruud, til Aftenposten.no.

De to barna - jenter på seks og åtte år - har reist hjem til Sandnes i Rogaland sammen med faren (33).

— De har fått hjelp av kriseteam her i Lyngdal, og kriseteamet i deres egen kommune er varslet, sier lensmannen, som også opplyser at ikke alle av kvinnens pårørende er orientert om ulykken.

Krisemøte

Mandag ettermiddag ble det holdt krisemøte ved campingplassen i Lyngdal. Representanter fra kommunen, politiet og fylkeskommunen, samt eieren Arvid Ubostad, var til stede.

Under møtet ble det bestemt at man skulle henvende seg til Statens vegvesen for å få innført strakstiltak på ulykkesstedet, og på veien forbi campingplassen.

Strakstiltakene man vil få på plass er fartsdump, dobbelt rekkverk og redusering av fartsgrensen. Det er foreløpig uklart hvilken fartsgrense man vil foreslå.

På lenger sikt håper kommunen å få laget en rundkjøring i krysset ved campingplassen.

Les også: Vil ha regler for campingvogner ved veier