SØGNE: — Denne flytebroa er et særsyn i landet når det gjelder turstier, forkynte miljøvernleder Helge Reisvoll i Søgne kommune under innvielsen ved Stitjønn i går.

Han hevdet rett og slett det var landets lengste flytebro vi var vitne til ble åpnet ved høytidelig snorklipping. Og kanskje er det ikke bare den vakre skjærgården Søgne blir kjent for heretter.

— Vi har pratet i 2000 år om han som vandret på vannet nede i Midtøsten, så hvis vi nå kan snakke i 1000 år om de som sykler på vannet i Søgne, fortsatte miljøvernlederen muntert i sin åpningstale.

Så takket han grunneierne på begge sider, fra gårdene Lunde og Repstad, for at de så velvillig har stilt sin grunn i Søgne-heia til disposisjon.

— Ikke noe problem. Dette blir et fint område å bruke, kvitterer Steinar Furuborg fra Repstad-gården.

Tidligere har stien gått i ulendt terreng, som har stoppet folk som er mindre kvikke til beins.

1,5 millioner kroner er brukt på ny flytebro, 400 meter grusvei og generell oppgradering av den 14 kilometer lange Linnåsløypa. Det er også laget kombinert fiske- og badebrygge, og rasteplass på hver side av tjønna.

Det betyr at man nå kan sykle de fire kilometerne fra Tangvall opp Hellersdalen til Stitjønn. Deretter tilbake via bilveien og sykkelstier. Eller man kan rusle, eventuelt bruke rullestol.

— Nå gjelder det å få folk til å bruke dette; både gå, jogge og sykle, sier varaordfører Arild E. Berge.