LILLESAND: Ifølge vitnebeskrivelser skal personbilen har kjørt på rødt lys, og kjørt inn i dumperen i et lyskryss. Personbilen endte på et vis på taket, og fikk dumperen over seg.

Personbilen skal ha blitt totalt flatklemt i ulykken, og skadestedsleder Camilla Øvland ved Lillesand lensmannskontor bekrefter overfor fvn.no at mannen er omkommet.

Mannen omkom momentant i sammenstøtet med hjullasteren. Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.19 onsdag.

Merket som anleggsområde

Føreren av dumperen skal på sin side være fysisk uskadd, og tatt hånd om av ambulansepersonell.

Hjullasteren som var involvert i ulykken skal ha drevet med tunnelarbeid. Det er 50-sone i området, og det er merket av som anleggsområde.

Ulykken skjedde idet dumperen krysset riksveien fullastet med stein fra sprengningsarbeid i tunnelen. Omtrent midtveis traff den personbilen som kom fra Lillesand i retning Birkeland. Dumperen dro med seg personbilen over til andre siden av veien, hvor steinmassen fra tunnelen dumpes.

LYSREGULERT: Området er midlertidig lysregulert på grunn av den kryssende anleggstrafikken. Personbilen kom under hjullasteren like etter å ha passert dette trafikklyset. Foto: Helge Corneliussen. Vet ikke om trafikklyset fungerte

Skadestedsleder Øvland opplyser at de er svært interesserte i å komme i kontakt med vitner til ulykken, for å finne ut om trafikklyset på lillesandssiden fungerte.

Politiet har vært i kontakt med to sjåfører som var vitne til ulykken, men begge disse sto i kø på birkelandssiden av krysset. De har opplyst at de så trafikklyset lyse rødt.

Ved 15-tiden var politiet på stedet med krimteknikere.

FOTO: TORMOD FLEM VEGGE (MMS-Foto)