EIGERSUND: Kvinnen kom over den gule midtstripen og sneiet inn i et vogntog på E 39 på Hæstad øst for Helleland 17. juli 2006. I kjedekollisjonen som fulgte ble et ektepar og ett barn drept.

De tre omkomne og familiens datter på sju år var på vei nordover da ulykken inntraff. Fire kjøretøy — ett vogntog og tre personbiler - var involvert.

I etterkant av ulykken ble det tatt ut tiltale mot den nå 27 år gamle kvinnen, etter at politiet konkluderte med at det var sannsynlighetsovervekt for at kvinnen hadde opptrådt uaktsomt.

Etter ulykken dannet påførende Aksjon Nei til Frontkollisjoner med krav om midtrekkverk. Anders Bjarne Steinsland fra Hægeland, som mistet sin sønn, svigerdatter og et barnebarn i ulykken, skrev kort tid etter ulykken brev til statsministeren hvor han etterlyste politisk handling.

Steinsland og andre pårørende har i forkant av rettssaken gitt uttrykk for at ikke de ønsker at 27-åringen skal bli dømt.

— Jeg har konferert med familiene på begge sider: Holdal i Lofofen og Steinsland på Hægeland. De vil gjerne signalisere et ønske om at den kvinnelige bilføreren ikke bør bli dømt. Det blir som å rette baker for smed, sa styremedlem Gunnar Grette i Aksjon Nei til Frontkollisjoner til Aftenbladet i forrige uke.

Retten ledes av sorenskriver Inger Labråthen. Aktor er politiadvokat Sigve Espeland og forsvarer Kjell Holsth Sæther. Erik Aanerud fra Recon er oppnevnt som teknisk sakkyndig. Retten skal på åstedsbefaring senere i dag.

Les også:

Venneslafamilie omkom i trafikkulykke

Sendte nytt brev til Stoltenberg

Bestefar krever bedre veier