KRISTIANSAND: Det var humor-nettstedet moisund.com som først tok tak i denne historien.

Like før jul lurte de på hvordan kristiansanderne i all verden kunne ane at de måtte se under Evje og Hornnes for å finne legevakten i sin egen by.

Det var jo et godt spørsmål, så godt at Rondtforbi har sett det nødvendig å grave videre.

Ikke enkelt

Vi er særdeles glade for vi ikke har hatt et blødende kutt eller en herjende feber mens vi holdt på å lete. For dette var jammen ikke enkelt.

Hos www.telefonkatalogen.no finnes ikke legevakten i Kristiansand. Derimot kommer Lyngdal kommune opp — som ikke har noe som helst med dette å gjøre.

Deretter følger en rekke kommunenavn. Klikker man videre inn på dem, for eksempel Birkenes, Marnardal eller Evje og Hornnes, står nummeret til legevakten der. Men hvem kan vite at disse kommunene samarbeider med Kristiansand og at det er legevakten i byen det vises til?

Under Kristiansand kommune står forresten flere hundre telefonnumre, men ikke nummeret til legevakten.

Hos www.gulesider.no er det akkurat på samme måten.

Årevis

Vi ringer sykehuset. Der kommer gledeshyl fra en hyggelig dame når hun hører vi vil skrive om nummeret til legevakten i Kristiansand. På sykehuset er de lei av alle de daglige telefonene med spørsmål om hvordan man får tak i legevakten.

Clare Jørgensen leder legevakten i Kristiansand - og er godt kjent med problemet. Bortsett fra at hun trodde det var løst for lenge siden. Problemet har vart i årevis.

Jørgensen er enig i at legevaktnummeret er altfor vanskelig å finne. Til og med fylkeslegen har klaget. Hun lover bedring.

I mens kan vi bare gjenta:

38 07 69 00!