GRIMSTAD: — Dette var en forferdelig opplevelse for dem som var på tur. Vi har aldri opplevd noe lignende, sier leder for SFO ved Fjære skole, Johnny Svensvik til fvn.no.

Svært aggressiv Det var onsdag ettermiddag at gutten og en ansatt ble angrepet av en svært aggressiv hund i Bringsværskogen på Vik i Grimstad. SFO-gruppen var på tur i skogen, og hunden skal ha fulgt etter følget helt fra skolegården.

— Hunden var litt aggressiv helt fra starten, og det var ingen eier å se i nærheten, opplyser Svensvik.

Etter en stund skal hunden, som var liten av størrelse, ha angrepet sjuåringen og bitt ham i huden. En kvinnelig ansatt skal da ha grepet inn, og forsøkt å få den bort. Hunden skal da ha svart med å bite den ansatte.

— Hunden ble bare mer aggressiv da de forsøkte å jage den, sier Svensvik.

Til lege SFO-lederen har vært i kontakt med faren til gutten, og bedt familien oppsøke lege. Gutten skal ikke ha fått fysiske skader som følge av bittet.

— Hunden har bitt gutten i huden, og han må derfor få sprøyte, sier Svensvik.

Skolen vil nå følge opp saken, og sende ut brev til samtlige foreldre.

— Vi vil opplyse om hendelsen slik at foreldrene kan snakke med barna sine om det som skjedde, sier han.

Hentet av politi Til tross for at de ansatte forsøkte å jage bort hunden, skal den ha fulgt etter gruppen tilbake til skolen. Politiet ble kontaktet, og en patrulje tok med seg dyret.

— Det dreier seg om en sint, liten hund. Den er nå overlevert til Viking på Stoa i Arendal. Hvis noen kjenner igjen beskrivelsen, kan de hente hunden der, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bjarne Bakken til fvn.no.