KRISTIANSAND: — Det har lekt ut petroleum fra en tank på Hydra Marine, opplyser fungerende direktør ved Kristiansand Havnevesen, Thomas Granfeldt, til fvn.no.

Kristiansand Havnevesen fikk melding om lekkasjen klokken 09 torsdag morgen, og satte straks i gang med å renske og forsøke å finne ut hvor det lakk fra.

Meldingen som tikket inn i morgentimene antydet av lekkasjen var på ca. 50-100 liter. Det er ifølge Granfeldt et godt stykke unna sannheten.

— Det er vesentlig mer enn det, men vi har hatt hellet med oss og fått samlet opp det meste, forteller Granfeldt, som antyder at lekkasjen fort kan komme opp i noen tusen liter.

Han har syv mann i sving med lenser, samt traktor, tankbil og et par båter for å få ryddet opp sølet og begrense skadene.

- Hva slags konsekvenser vil lekkasjen ha på miljøet?

  • Jeg mistenker at dette er diesel. Moder jord klarer å håndtere en del av dette selv, samtidig som at vi har samlet opp mye, så jeg tror at skade på natur er veldig begrenset, sier Granfeldt, som nå arbeider med å danne seg et bilde av situasjonen.

Han håper at det meste skal være ryddet opp i løpet av dagen.

— Jeg håper at med alle de ressursene vi har satt til å rydde opp, så vil mye av sølet bli ryddet opp i løpet av dagen og ettermiddagen, sier Granfeldt.