KRISTIANSAND: Politiet ser saken som oppklart etter at fem personer er pågrepet i etterkant av innbruddet og de grove tyveriene hos Viking i Kristiansand 1. august.

Robbet Viking for én million Fire gutter og en jente

Siste personen er nå pågrepet, og etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, forteller at politiet håper og fengsle denne personen i dag, fredag. En person ble pågrepet bare ett døgn etter tyveriene, og er løslatt etter å ha sittet fire uker i varetekt. Bare noen dager senere ble ytterlige tre pågrepet. To av dem sitter fortsatt i varetekt.

— Det var en 26 år gammel jente og fire menn på 19, 25 og 24 år, alle fra Kristiansand, som stod bak innbruddet og tyveriene av verdier som antas å ha vært på over én million.

En redningsbil, en Ford Fiesta og en henger ble stjålet. Tyvene hadde brutt seg inn i lokalene til Viking i Torridalsveien, funnet nøkler til bilene og stukket av gårde. De tok også med seg en del datautstyr.

- Håper de får straffen de fortjener

I tillegg ble det stjålet diverse gods fra en enebolig i Kristiansand, blant annet en moped og en firehjuling, som nå er kommet til rette.

Redningsbilen og hengeren til Viking kom til rette bare noen dager etter tyveriet, mens den siste bilen ble funnet for en uke siden.

— Vi er veldig fornøyd med at tyvene er pågrepet, og håper de får den straffen de fortjener, sier Karl Sigurdsson, daglig leder hos Viking i Kristiansand.

Flere pågrepet

Han forteller at det fortsatt mangler noe etter innbruddet. En datamaskin og noe datautstyr, et digitalkamera, nøkler og en del kontorutstyr er ikke kommet til rette.

Men Sigurdsson er fornøyd med politiets arbeid:

— Det virker som de har jobbet godt med denne saken, og det setter vi stor pris på, sier han.

I forlengelsen av etterforskningen er flere personer pågrepet.

— Disse personene har oppbevart en del av tyvegodset og vil anmeldes for heleri, sier etterforskningsleder Hansen.

Han er tydelig fornøyd med resultatet av etterforskningen.