KRISTIANSAND: — Det som overrasker meg i begjæringen er mangelen på nye bevis, som er sentralt om en sak skal gjenåpnes. Det finnes ikke fnugg av nye bevis, sa Aftenpostens krimjournalist Inge D. Hansen under Sommerkonferansen på Hotel Ernst lørdag.

Se hele debatten fra Hotel Ernst i opptakHan er ikke den eneste journalisten som har meninger om prosessen Klomsæt og hans klient Viggo Kristiansen nå setter i gang.

— Dette var en så spesiell sak at jeg blir fysisk dårlig når jeg dykker ned i det nå. Jeg føler at journalistene ikke demoniserte Viggo Kristiansen. Dette kunne vi gjort ved å gå enda nærmere inn på gjerningsbeskrivelsen, sa tidligere Aftenposten-journalist Christian Altmann, som dekket Baneheia-saken tett.

Ville snakke med media

Det vakte stor frustrasjon og harme da det ble kjent at Kristiansen kunne bli å finne i panelet under journalistdebatten som fant sted i dag. Advokat Klomsæt gikk imidlertid ut og sa at det aldri var meningen at Kristiansen skulle debattere Baneheia-saken.

— Det har aldri vært meningen at Viggo Kristiansen skulle komme hit for å snakke om sin sak. Det var for å møte dere, sa Klomsæt.

I dagens utgave av Fædrelandsvennen hevder advokaten at en morder går løs, og under debatten gikk han til frontalangrep på flere medier, deriblant Dagbladet og Fædrelandsvennen. En av journalistene som dekket Baneheia-saken for Fædrelandsvennen, Eirik Vigsnes, mener imidlertid ikke at media har vært for slemme.

— Var vi for tilbakeholdende? Vi gikk i alle fall ikke for langt i å demonisere Viggo Kristiansen, sa Vigsnes under debatten lørdag.

Under sitt innlegg hevdet han at det kun var Klomsæt selv som omtales positivt i begjæringen om gjenopptakelse av drapssaken.

— Jeg har kun klart å finne én eneste aktør som roses i denne begjæringen, og det er Klomsæt selv, som trekkes fram for å sikre rettssikkerheten, sier Vigsnes.

De tre journalistene i panelet var samstemte i at argumentene Klomsæt presenterte, neppe vil holde til å få saken gjenåpnet. Vigsnes påpekte at det ikke er nødvendig å kunne bevise Kristiansens uskyld for å få saken gjenåpnet.

— Men han må kunne sannsynliggjøre at det foreligger en klar tvil, mente Vigsnes.

- Jeg er vant til å bli hånet

Klomsæt fikk mulighet til å uttale seg om journalistenes meninger rundt saken, men svarte da slik:

— Jeg er vant til å bli hånet.

Se hele debatten fra Hotel Ernst i opptak