KRISTIANSAND: Det var i juli i fjor at familiefeiden fant sted hjemme hos moren til de to brødrene fra indre Agder.

Ifølge mennene skal ikke de to ha sett hverandre på over fire år da de møttes for å gjøre vedlikehold på morens hus. Men fra første stund var de to i tottene på hverandre, og etter frokost skal de ha blitt enige om å gå ut for å slåss.

Allerede på vei ut av huset skal den tiltalte 37-åringen ha grepet tak i en trestokk, og slått mot broren. Vedkommende fikk avverget slaget, og svarte med å legge tiltalte i bakken. Deretter skal 37-åringen ha blitt tildelt flere harde knytteneveslag i ansiktet av broren.

Broren til tiltalte forklarte i retten at han gjorde dette for å få 37-åringen til å besvime. Dette skjedde imidlertid ikke, og 37-åringen skrek at broren måtte slippe taket rundt ham. Dette gjorde broren.. Like etter skal 37-åringen ha tatt tak i brorens finger, og vridd rundt så den brakk.

Men til tross for brorens forklaring om at 37-åringen brakk fingeren hans med vilje, mener retten det ikke foreligger gode nok bevis for dette. Retten peker blant annet på at broren holdt et hardt grep rundt 37-åringen, og at fingeren kan ha blitt brukket som følge av at tiltalte forsøkte å komme seg løs.

— Det bemerkes at tiltalte ikke kunne vite om broren løsnet grepet for å slippe ham, eller for å slå ham flere ganger. I denne situasjonen er det forståelig at han gjorde det han kunne for å komme løs, og det er ikke utenkelig at fingeren uforsettlig ble vridd og brakk i forbindelse med dette, skriver retten.

Tiltalte har hele tiden nektet straffskyld.

Aktor ba om at tiltalte skulle dømmes til betinget fengsel i 21 dager, samt en bot på 3000 kroner.