AGDER: Skiforholdene har nå begynt å bli brukbare også i laverliggende områder. Til helgen ventes det mindre mengder nysnø i begge Agder-fylkene. Snøen ventes å komme fredag og lørdag, men søndag kan det bli oppholdsvær og solskinn. Temperaturene ventes å ligge rundt 6-8 minusgrader i fjellet, og noe varmere i lavlandet.

Følg været time for time over hele Agder på våre nye værsider!I Kristiansand er det kommet et par centimeter med snø i flere av lysløypene i området. Ifølge Midt-Agder Friluftsråd er det nå mellom 10 og 25 centimeter i lysløypa på Strai. Spor for begge stilarter ble kjørt opp torsdag.

Det er også forhold for skigåing i lysløypene i Jegersberg , på Hellemyr og på Dønnestad .

I hovedturløypa mellom Stemmen og Hellemyr meldes det om snødybder på mellom 20 og 60 centimeter. Det skal være lite snø enkelte steder i løypa.

Lysløypa på Nodelandsheia i Songdalen er ikke kjørt opp siden sist mandag, men det skal fremdeles være brukbare forhold.

I Vennesla ble løypene på Sandrip kjørt opp torsdag ettermiddag, og det meldes om rundt 40 centimeter snø. På Naspevarden, Moseidvarden, Lauvås-Høvårsland og ved Ropstadknuten meldes det om godt over halvmeteren med snø.

Høgås i Evje og omegn skal det også være bra med snø og gode forhold. Opp mot Himmelsyna meldes det om snødybder på opp mot 110 centimeter.

Vegårshei ski— og aktivitetssenter er det 80 centimeter snø, hvorav 10 centimeter nysnø.

Også i alpinbakken er det mye snø og gode forhold for skimoro.

Hovden meldes det om meget bra forhold, og 70 centimeter snø. I alpinbakken er 24 av 27 nedfarter åpne.

Ljosland er det 80 centimeter snø og alle nedfarter er åpne.

Brokke i Telemark er det også flotte skiforhold. Ifølge alpinsenterets hjemmesider er alle nedfartene åpne, og det meldes om rundt 75 centimeter snø.

Her finner du føremeldinger for de andre alpinsentrene:

Gautefall

Bortelid

Eikerapen

Ljosland

Bjørnestad Skisenter

Fidjeland Skitrekk

Tjørhomfjellet

Ådneram Skitrekk

Ålsheia Skisenter

Vrådal