KRISTIANSAND: – Det er spesielt innenfor MNT (matematikk-, natur— og teknologifag) at Universitet i Agder får nye stillinger, forteller forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, til fvn.no.

Universitet i Agder var lite fornøyd da det ikke ble tilført nye personalressurser da statsbudsjettet ble lagt fram i fjor høst. Med seks nye stillinger tar universitet et langt steg fram, ifølge ministeren.

– Det er riktig at vi ikke var helt fornøyd, fordi vi mente at vi hadde kapasitet til å ta imot mange flere. Vi mente at fordelingsnøkkelen som ble brukt var feil måte å tenke på, sier UiA-rektor Torunn Lauvdal.

– Det blir nye stipendiatstillinger til Stavanger og Agder. Det er et klart ønske om stipendiatstillinger og jeg er glad for at vi nå får det til, sier Aasland.

UiA-rektor Lauvdal tar gjerne imot flere stillinger og er glad for at de oppfattes som industrivennlige.

– Jeg oppfatter det som at stillingene som opprettes blir til for å skape ny kompetanse innenfor norsk industri, eller som grunnlag for videre industriutvikling. Dette er en bekreftelse på at vi er et av tre universiteter i Norge som er mest rettet inn mot industrien, sier Lauvdal.

I tillegg til de seks stipendiatstillinger så kan UiA få flere nye doktorgradstipendiater. 25 nye slike stillinger skal fordeles på landsbasis gjennom samarbeid med bedrifter.