ÅRHUS: Henrik Hyrup Møller og Thomas Hermansen antas begge å ha omkommet i ulykken. De hadde en stor omgangskrets i menigheten Århus Valgmenighed som er populær blant studenter og barnefamilier.

— Mange har spurt meg som prest: Hvor er Gud når noe sånt skjer? Det er kun en ting å si. Han henger på korset der han roper: Gud, hvorfor har du forlatt meg?, sa en beveget prest Keld Dahlmann under dagens gudstjeneste.

— På korset merket han smerten som også vi nå opplever, la han til.

Hjelp fra psykolog

Søren Thuesen som overlevde ulykken tilhører Århus Valgmenighed. I helgen var han hos sine foreldre i Ringkøbing. Han skal være sterkt preget av skyldfølelse etter ulykken, ifølge en kilde som er gjengitt i avisen B.T og som var med på et møte med de pårørende fredag kveld.

Møtet fant sted i prestegården hos Henrik Højlund, far til Niels Højlund som også overlevde.

— Vi hadde bruk for å være sammen for å snakke om hele det tragiske hendelsesforløpet. Det var godt å gjøre det under kyndig veiledning av profesjonelle fagfolk og sammen med Søren og Niels skriver de pårørende i en pressemelding som ble sendt ut lørdag kveld.

Under gudstjenesten søndag formiddag fikk også menighetens medlemmer tilbud om hjelp av sjelesørger eller terapeut.

Dramatisk

Under gudstjenesten fikk menighetens medlemmer klar beskjed om at det kun var prest Keld Dahlmann som uttaler seg til pressen. Heller ikke ledelsen i menigheten uttaler seg, men menighetsrådets Allan Akselsen fortalte forsamlingen om hvordan de siste dagene har vært.

— I mitt liv har jeg aldri vært nær ved en så stor tragedie. Når jeg tenker på hvor mange av dere som har dem som venner, er det ikke til å bære, sa Akselsen.

— Det er ikke noe man kan forstå. Vi er blitt rammet av en tragedie, og vi må bare komme gjennom det.