KRISTIANSAND: Det sa lederen for Troens bevis Rune Edvardsen til Fædrelandsvennen i mandag kveld, etter at han i TV2-nyhetene ble anklaget for løftebrudd og ble utfordret om penger betalt av familiene til de dødsdømte nordmennene som sitter fengslet i Den demokratiske republikken Kongo.

— Jeg har absolutt ingen skjult agenda. I løpet av få uker skal jeg svare på alt. Men jobben min er ennå ikke avsluttet og av ulike grunner er det ikke naturlig å snakke om dette nå.

Edvardsen er i Mombasa i Kenya sammen med sin søster og mor, for å markere toårsdagen etter at faren Aril døde i den kenyanske havnebyen.

— Jeg har et godt forhold til Tjostolv Moland og Joshua French, og regner med å besøke dem igjen om et par uker.

TV2 viste mandag kveld til ikke navngitte kilder og meldte at Edvardsen har mottatt store pengebeløp fra de dødsdømtes familier for å få fangene overført til norsk fengsel, uten at noe har skjedd og uten at han vil redegjøre for pengene.

— Den støyten får jeg ta og jeg tar kritikk for ikke å ha lykkes. Som sagt skal jeg redegjøre for alt, men ikke nå.

- Har du gitt fangene og deres familier falske forhåpninger?

— Jeg har skissert mulige løsninger, men aldri gitt garantier. Hele tiden har jeg arbeidet ut fra den beste hensikt, sier Edvardsen, som har engasjert seg i saken helt siden Moland og French ble fengslet for halvannet år siden.

Og fortsatt har han håp:

— Nå er jo forhandlingssituasjonen bedre enn noen gang, ettersom de to har fått rettskraftig dom. Personlig har jeg tro på å medvirke til en utleveringsavtale, fremholder Rune Edvardsen, som tidligere har uttalt at han har tett kontakt med landets president Joseph Kabila.

Utenriksdepartementet (UD) understreker at det Rune Edvardsen har foretatt seg i Den demokratiske republikken Kongo har vært på hans eget eller familienes initiativ.

— Han har ikke operert på vegne av eller i forståelse med UD, sier talskvinne i UD, Ragnhild Imerslund til TV 2.