23 åringen var siktet for drapet på 20 år gamle Levi Sørensen i Kristiansand i sommer. Han døde natt til lørdag i Arendal fengsel.

– Han tok sitt eget liv, sier mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland. Han sier 23-åringen tidligere har gjort to forsøk på å ta sitt eget liv i Arendal fengsel, der han har sittet i isolasjon siden han ble varetektsfengslet for seks uker siden.

Isolasjonen ble først opphevet fredag – dagen før den siktede ble funnet død. Han ble funnet av betjeningen i fengselet lørdag morgen.

– Første uka

Drevland sier at 23-åringen hadde det svært vanskelig i fengselet

– Allerede første uka i varetekt gjorde han noe som kan ligne på et selvmordsforsøk. Også tidlig denne uka forsøkte han å ta livet sitt, sier Drevland.

Fengselsleder Thor Brekke ved Arendal fengsel stiller seg uforstående til advokatens opplysninger:

– Det har ikke skjedd noe som har vært av en slik karakter at fengselsledelsen er blitt varslet via helsetjeneste eller avdelingsledelse, sier Brekke til NTB.

– Fikk ikke oppfølging

Ifølge advokat Drevland skal 23 åringen torsdag denne uken ha blitt lovet en fortsettelse av den medisinske oppfølgingen som var iverksatt for ham. Men løftet ble ikke holdt; hjelpen kom ikke.

Drevland sier informasjonen han har er innhentet av en advokatkollega, som hadde kontakt med 23 åringen hver dag denne uken.

– Jeg kommer over helgen til å ta kontakt med fengselsledelsen for å få ytterligere informasjon, sier Drevland til NTB.

Til Fædrelandsvennen sier Drevland at han har lovet avdødes familie at det skal bli gjennomført nødvendige undersøkelser med sikte på å bringe klarhet i bakgrunnen for dødsfallet og hvordan det kunne skje.

Fengselsleder Brekke sier til NTB at han ikke kjenner til at 23-åringen ikke har fått den medisinsk oppfølging han ble lovet.

– Det er tragisk når noen tar sitt eget liv, men dersom det skjer i fengselet har vi klare prosedyrer. Politiet går nå inn og etterforsker saken. Samtidig vil jeg gå gjennom rutinene våre på nytt, sier fengselsleder Thor Brekke.

Bare en tilståelse

20 år gamle Levi Sørensen ble funnet i elva Otra i Kristiansand torsdag 15. juli. Han var skutt og også skåret med kniv i halsen. Han ble drept i sin egen leilighet.

Bare en av de to siktede mennene i saken, den avdøde 23 åringens kamerat, har tilstått drapet. (©NTB)