KRISTIANSAND: — Det er jo bare et krater alt sammen, sier trafikksjef Oddvar Abrahamsen i Bussen trafikkselskap til fvn.no.

Han sier at den mangelfulle brøytingen i Kjerrheia er noe av det verste han har sett.

— I Kjerrheia 12 har vi en av de største ansamlingene av eldre i Kristiansand kommune. Her bor det nesten bare eldre fra 65 år og oppover, forteller Abrahamsen.

Han er opprørt over at veien inn til Kjerrheia 12 er helt ufremkommelig, og at de eldre har vært isolert fra bussen en hel uke.

— Kristiansand kommune sier at disse busstraseene skal prioriteres, men de har glemt Kjerrheia. En ting er at det er en busstrase, en annen ting er at det bor eldre mennesker her. Derfor burde veien blitt prioritert høyt, mener han.

Redd for hva som skjer ved et nødstilfelle

Berit Antona Sæbø (79) er beboer i Kjerrheia 12. Hun fortviler over brøytingen, og at bussen ikke har kjørt innom på en uke.

— Jeg synes ikke noe om brøytingen i det hele tatt. Dette er helt forferdelig, sier hun.

Det er mange eldre og sengeliggende som bor i Kjerrheia 12. Sæbø lurer på hva som skjer hvis det skulle inntreffe noe alvorlig.

— Hvis det skjer noe alvorlig kan jo ikke brannbiler eller sykebiler komme inn her. Vi har snakket om dette, hvor ille dette er. Men vi vet ikke hva vi skal gjøre, avslutter Sæbø.

- Har varslet kommunen i en uke

— Vi har varslet kommunen om Kjerrheia en uke, men ingenting skjer, sier Oddvar Abrahamsen.

— Hva kan Bussen trafikkselskap gjøre med dette?

— Vi kan ikke gjøre noe før veien er ryddet, så vi må bare vente til trassen er fremkommelig.

Også direktør i Vest-Agder Kollektivtrafikk, Kjell Vinknes, har sett på forholdene i Kjerrheia i dag.

— Jeg vært ute og sett på forholdene i Kjerrheia. Og jeg er helt enig i at forholdene er forfredelige, så jeg vil sende en henvendelse til kommunen så snart jeg kommer tilbake til kontoret, sier han til fvn.no.

- Har ikke fått medling om traseen i Kjerrheia

Brøytesjef Odd Kristiansen i Kristiansand kommune sier at bustraseene har blitt prioritert.

— Vi har prioritert å åpne busstrasserer hele tiden, men jeg tror ikke at folk skjønner hvor tidkrevende dette er. Vi har utallige utfordinger her, sier han.

Kristiansen sier at han ikke har fått melding om at busstraseen ved Kjerrheia 12 hadde behov for brøyting.

— Nå har vi stått på her i ti døgn, og så er folk frustrerte. Jeg skjønner det, men Kristiansand kommune har ikke tatt høyde for et snøvær som dette. Vi kan ikke trylle heller.

Hva gjør dere med Kjerrheia nå?

— Jeg skal sjekke dette opp så raskt som mulig, og så skal vi respondere på dette så fort vi kan, sier brøytesjefen til fvn.no.