KRISTIANSAND: Politiet frykter mannen vil voldta på nytt. Mandag morgen var gjerningsmannen fortsatt på frifot.

Se video— Jeg ønsker ikke å hause opp frykt. Men vi har en gjerningsmann løs som har utført en helt umotivert og svært brutal voldtekt, og han kan slå til igjen. Folk må tenke selv, men det er et spørsmål om folk bør bevege seg rundt i området alene, sier etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politistasjon.

**Les også:

Politiet advarer publikum etter overfallsvoldtekt

Ung kvinne brutalt overfalt og voldtatt**

Og da tenker han spesielt på jenter, siden de er utsatt for størst risiko. Gutten eller mannen er anslått å være mellom 15 og 25 år.

— Jeg er redd

Over hele Tinnheia er folk redde og bekymret ettersom informasjonen om voldtekten ble kjent i helgen. I går kveld traff Fædrelandsvennen ekteparet Ingrid og Kenneth Kristensen like utenfor oppgangen hvor voldtekten skjedde. De er preget av frykt.

  • Ja, jeg er redd. Vi bor i naboblokken og visste ikke noe før politiet ringte på og lurte på om vi hadde noe å fortelle. Dette er skummelt - og jeg våger ikke å gå ut alene nå - i hvert fall ikke når det er mørkt, sier Ingrid (27).

PASSER PÅ: Ingrid Kristensen (27) er redd for å gå alene etter at hun fikk høre om voldtekten, og ektemannen Kenneth Kristensen (28) sier han føler ekstra behov for å passe på. (Foto: Reidar Kollstad) Hennes ett år eldre ektemann håper politiet jobber fort og effektivt. Han sier det blir tøft å leve et normalt liv hvis det går mange dager uten at gjerningsmannen tas.

— Ja, vi må endre litt på bevegelsesmønsteret. For eksempel har vi i blokka vaskerom som ligger meget avskjermet. Jeg lar ikke min kone gå ned der alene. Det er litt uhyggelig dette her. Jeg tror mange er redde, sier Kenneth Kristensen, som føler behov for å passe ekstra godt på sin kjære fremover.

Politiet har brukt store ressurser på etterforskning gjennom helgen etter den uvanlig brutale voldtekten i trappeoppgangen i Kobberveien.

Spørrerunder

Politiet har gjort grundige åstedsundersøkelser og foretatt spørrerunder i de 60 leilighetene i hovedblokka, pluss i naboblokkene rundt.

  • Jeg vil ikke si hva slags spor vi har, men vi har ingen konkret mistenkt, sier Vagle.

Han vil verken avkrefte eller bekrefte om det er gjort tekniske funn, for eksempel hår, fingeravtrykk, blod eller annet dna-materiale som kan knytte en gjerningsmann til ugjerningen.

  • Vi ønsker ikke å si mye om etterforskningen eller hendelsesforløpet, siden vi ikke vil røpe detaljer for gjerningsmannen. Vi har visse tips, men foreløpig ingen avgjørende, sier han.

Leder for styret i Stjernehus borettslag, Erling Holmesland, sier han kjenner mange som er sterkt preget av frykt og sinne. Frykt for hva som kan skje i dagene fremover, sinne over det som er skjedd. Styret vil gå gjennom mulige sikringstiltak.

— Vi er rede til å hjelpe kvinnen når hun kommer hjem igjen. Vi må stå sammen. Samtidig ber jeg alle som kan vite noe kontakte politiet, sier han.

Godt signalement

Kvinnen i 20-årene var på vei hjem mellom klokken 03 og 04 natt til lørdag. Voldtektsmannen må ha holdt øye med henne. Da hun låste seg inn, kom han også inn i blokka. Han gikk til angrep i trappeoppgangen og gjennomførte voldtekten ved bruk av omfattende vold.

  • Jeg vil ikke si hva slags vold, men det er ikke brukt våpen, sier etterforskningsleder Vagle, som sier kvinnen ikke er sterkt fysisk skadet.

Hun er nå ute av sykehus, etter å ha gjennomført rutinemessige kontroller.

Kvinnen har greid å gi et godt signalement av gjerningsmannen. Han skal være mellom 15 og 25 år, ha nordisk utseende med glatt, gyllen hud i ansiktet. Han er cirka 175 cm høy og har blondt hår som var stylet med voks i luggen. Under ugjerningen hadde han på seg allværsjakke, under den en mørk bomullsgenser hvor det stod «Jean Paul» på brystet. Han hadde lyse dongeribukser og hvite sko.

VOLDTEKT: Kvinnen ble voldtatt i bunnen av trappeoppgangen i blokken på Tinnheia. (Foto: Reidar Kollstad)