KRISTIANSAND: Frp og Høyre forsøkte onsdag å få formannskapet med på en prøveordning med litt åpnere nattkraner i sommerbyen Kristiansand.

Det reagerte KrF, Ap, Sv og Venstre ganske sterkt på, siden det bare er ti måneder siden bystyret vedtok ny skjenkeordning. 1. august i fjor ble skjenkingen innskrenket fra klokka 03 til klokka 02. _ Vi har ikke forsøkt en sommer med ny ordning. Jeg er også redd for konsekvensene. Politiet har bare uttalt seg positivt om ny skjenketid. Volden er redusert, bråket er redusert, og det ble ikke noe av nachspiel og husbråk i bydelene, sa KrFs Jørgen Kristiansen.

Aps Trond Blattmann fulgte opp: — Regjeringen foreslår nå samme skjenketider for hele landet som vi i Kristiansand innførte i fjor. De ser til oss. Og vi må la den nye ordningen virke. De positive effektene vi har sett, kan gå tapt hvis vi begynner å tukle med tidene igjen. Utebransjen har heller ikke fått rett i sine dystre spådommer.

— Vi er for en levende uteby, men mot å gjøre det til et spørsmål om hva som er lov mellom to og tre på natta. Det går utmerket an å ha levende uteby, uten å skjenke etter 02, sa Mette Gundersen.