Mandal: Mannen fra Lindesnesregionen ble i Kristiansand tingrett funnet skyldig i tiltalen, og er nå dømt til fengsel i åtte måneder, hvorav 120 dager gjøres betinget med en prøvetid på tre år. I prøvetiden er det vilkår om at tiltalte avholder seg fra bruk av alkohol. 44-åringen er i tillegg dømt til å betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Vold og trusler.

I dommen står det:

«Fellesbarnet … som på dette tidspunktet var ca. 14 dager gammel var med på bilturen. Retten legger til grunn som bevist at tiltalte på et tidspunkt forsettelig tok tak i … ben og at barnet ved tiltaltes tak i hennes ben, ble dratt/tatt ut av bilen. Mens tiltalte holdt barnet uttalte han på et tidspunkt til fornærmede at han skulle kaste datteren i elva.»

Han er også dømt for flere voldsepisoder og trusler mot sin samboer. Hun skal blant annet ha blitt truet med kniv, høygaffel og slag. 44-åringen skal også ha fremsatt drapstrusler både mot samboeren, deres barn, og seg selv.

— Jeg har ikke trodd på dette før. Men nå, etter at vi har gått i terapi, og at jeg har snakket med henne, så ser jeg at det etter all sannsynlighet har skjedd, sa 44-åringen i sin forklaring i retten tidligere i juni. Han erkjente i tingretten i Mandal at han sannsynligvis har gjort det han står tiltalt for, men han sa da at han ikke husker at alt har skjedd.

Familieterapi.

  • Han er en helt annen person når han er edru. I ruspåvirket tilstand kommer alt, sa fornærmede i retten. Hun sa at disse hendelsene kun har skjedd når 44-åringen har vært påvirket av alkohol.

— Det er mye jeg nok kunne ha tenkt meg å reagere på i dagliglivet, men som jeg ikke reagerer på. Da kan det nok være at jeg reagerer når jeg blir full, sa tiltalte i sin forklaring.

I dommen står det at 44-åringen har skapt frykt i hjemmet på grunn av sitt alkoholforbruk og adferd. Retten legger til grunn at også barna er blitt rammet av det de har sett og opplevd. I dommen står det at det er klart straffeskjerpende av mannen har truet med å drepe og voldta barna. I formildende retning har retten vektlagt at 44-åringen nå synes å ha innsett sitt behov for å legge om sitt livs- og drikkemønster. Samboerparet går i familieterapisamtaler, og tiltalte har i tillegg inngått avtale med barnevernsmyndighetene om å avstå fra alkohol.