ARENDAL: — Det er et større følge med rumenske tiggere på Amfiet kjøpesenter i Arendal, som vi har fått flere henvendelser på fra folk. De er oppi veskene og prøver å selge ting, sier Børge Steinsland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Skaper mye arbeid for politiet

Problemet er at politiet ikke har noen hjemmel i loven til å gjøre annet enn å bortvise personene fra stedet, etter at tiggerparagrafen ble opphevet. Dermed flytter rumenerne seg bare videre.

— Når de får beskjed om at de ikke kan selge det de prøver å lure folk til at er gullringer, selger de hatter på et annet sted. Vi tar personalia, men kan som regel ikke gjøre så mye mer. Dette skaper mye arbeid for oss kontinuerlig, sier Steinsland.

Flere meldinger

Første melding til operasjonssentralen i ettermiddag kom klokka 16.50. En annen melding kom 19.05. Da var det fem-seks rumenere som var på Amfiet i Arendal. Personene er voksne folk av begge kjønn og flytter på seg i utelandsregistrerte biler. En person i tiggerfølget ble også bragt inn av politiet etter mistanke om dokumentforfalsking på bilen

— Klokka 18.25 fikk vi for eksempel melding om at øst-europeere samlet inn penger til sine syke sønner, sier Steinsland.

Les mer om de innpåslitne rumenerne på Sørlandet i torsdagens papirutgave av Fædrelandsvennen.