KRISTIANSAND: De 13 tilfellene av brannstiftelse er sentrale i dommen fra Kristiansand tingrett, men ikke de eneste lovbruddene som mannen har gjort seg skyldig i. Årsaken til at saken om brannene ikke ble behandlet tidligere, skal ifølge politiet ha vært at det kom opp flere saker mot mannen i løpet av fjoråret.

I desember 2008 fjor skaffet mannen seg nesten 10.500 kroner ved å bruke et minibank-kort som var stjålet. I februar 2009 stjal han en veske, og brukte et bankkort fra veska til å overføre 7000 kroner til et tippeselskap.

Like før jul i fjor ble mannen stoppet mens han kjørte bil med 1,38 i promille i Vennesla. 19-åringen ble tatt for bruk av hasj. Han skal i tillegg ha tatt tak i håret til eks-kjæresten sin og holdt en kniv opp mot ansiktet hennes.

Kristiansand tingrett konkluderte med at de flere punktene var straffskjerpende. Brannstiftning, tyveri av bankkort og trusler mot eks-kjæresten gjør saken verre.

Påtalemyndigheten la ned påstand om 90 dagers fengsel, og fikk støtte av tingretten.

19-åringen må i tillegg betale 100.000 kroner i erstatning til Setesdal brannvesen, 263.000 i erstatning til Birkenes kommune, 10.500 kroner til Nordea Bank og 7000 kroner til en kvinne som ble svindlet.