KRISTIANSAND: Ved 7.10-tiden fikk alarmsentralen for brann flere telefoner med melding om røyklukt og røykutvikling i Vågsbygd.

22-åringen skal være sønn av kvinnen som bodde i leiligheten. Han skal imidlertid ikke ha vært registrert på adressen.

– Mannen var sønn av kvinnen som bodde i huset. Han er ikke folkeregistrert på adressen, men var alene i huset mens resten av familien var på ferie. Jeg kan ikke si med sikkerhet at 22-åringen passet huset mens familien var borte, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

Mens brannmannskapene var på vei, ble det bekreftet at røyken kom ut fra kjelleretasjen i boligen. Brannvesenet rykket ut med flere mannskapsbiler og hadde til sammen ti mann i arbeid.

Flammene ut av vinduet

— Da vi kom fram stod flammene og røyken ut av vinduet, sier overfal i Kristiansandsregionen brann og redning, Helge Zachariassen, til fvn.no.

Brannvesenet fikk på stedet beskjed om at en person muligens var savnet i bygningen. Røykdykkere ble sendt inn i leiligheten og kunne konstatere at en person var omkommet i brannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

— Vi gjennomsøkte huset og har fått bekreftet at en person er omkommet, sier Zachariassen.

Røykutviklingen i huset var omfattende, men brannvesenet fikk raskt slått ned flammene da de tok seg inn i huset. Brannen har satt synlige merker på bolighuset.

Funnet i andre etasje

Mannen ble funnet omkommet i andre etasje av bygningen. Ifølge politiet skal mannen som omkom ikke ha vært hjemmehørende i boligen, men var i familie med eieren. Etter planen skulle krimtekniker fra Agder-politiet gjennomføre åstedsundersøkelse i dag, men på grunn av temperaturen i boligen er denne undersøkelsen utsatt til tirsdag.

Ekteparet som bodde i den andre delen av den vertikaldelte boligen kom ikke til skade. Deres leilighet er påført mindre røykskader, men det skal ikke ha brent i deres leilighet.

Ifølge brannvesenet er det åpenbart at brannen startet i husets første etasje.