LYNGDAL: — Det går mange tanker gjennom hodet nå. Dette var familiegården som bestefar og min far har bodd i, sier eieren av det nå nedbrente huset i Hægeland.

- Ikke en spiker igjen

Mannen vil være anonym, da han forståelig nok føler det har vært nok oppstyr i dag. 35-åringen var på jobb da han fikk beskjed om at huset var i full fyr.

— Naboen fikk sønnen til å varsle meg, og da jeg kom frem til gården i 11-tiden var det omtrent ingenting igjen – ikke en spiker en gang.

Det eneste som er igjen nå er ei blomsterpotte og et uthus som brannvesenet klarte å berge.

Mistet ting han arvet fra bestefar

  • Alt som min bestefar hadde med i trunkene fra Amerika (de store koffertene fra Amerika som før i tiden ble brukt til oppbevaring) på starten av 1900-tallet er borte. Alle disse eiendelene som hadde stor verdi for meg er borte, sier mannen.

Det var i halv ti-tiden brannen, som en foreløpig ikke vet årsaken til, brøt ut på gården. Huseieren, brannvesenet eller politiet har heller ikke noe formening om hvordan brannen startet foreløpig. Over helga vil det bli utført teknisk og taktiske undersøkelser.

Over 100 år gammelt bygg

En drøy time etter første melding om brannen, meldte politipatruljen på stedet at huset var nedbrent.

— Det var stort sett bare pipen som stod igjen, sa operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt.

Huset ble sist påbygget i 1934, men ble ifølge huseier første gang satt opp rundt 1900.

UKLAR ÅRSAK: Det vil bli gjennomført tekniske undersøkelser på stedet, men trolig ikke før over helgen. Bare pipen i hovedhuset står igjen. (Foto: Hans Jacob Brekke / MMS) Foto: Hans Jacob Brekke / MMS