KRISTIANSAND: Arrangøren av oktoberfesten i Kristiansand skylder på en «provoserende» skjenkepolitikk.

Kirkegata Restaurant AS har nå søkt kommunen om å slippe å betale 10.000 kroner i leie av Øvre Torv.

«Bakgrunnen for at vi i det fjerde året vi arrangerer oktoberfest på Øvre Torv søker lempe/fritak for leien er at vi nå kan konstatere at årets oktoberfest gikk med et underskudd på ca. kr. 50.000», skriver arrangør Lars Ove Tesdal i brev til parkvesenet.

I etterpåklokskapens lys ser de at årets rammebetingelser var for dårlige, eller «ikke økonomisk bærende». De fikk kun innvilget skjenketid til klokken 23.00, etter at kommuneoverlegen bestemt frarådet annet.

«Dette kostet oss dyrt», skriver Tesdal. Han mener brorparten av det voksne publikum ikke trekker ut før etter klokken 22.00, dermed oppleves en slik skjenkepolitikk som «både provoserende, urimelig og formyndende.»

Dermed mener han også kommunen må ta sin del av ansvaret, slik at de får inspirasjon til å ta fatt på ny fest høsten 2011. Politikerne skal ha gitt støtte og ros for festen, som fant sted 1. og 2. oktober.

Parkvesenet har ingen intensjoner om å gi avslag i leieprisen:

«Vi beklager at arrangementet gikk med underskudd, men kan dessverre ikke imøtekomme søknaden da leien i utgangspunktet var satt lavt. Jfr. fjorårets arrangement. Avtalen dere har med kommunen anses som en ren foretningsmessig avtale, med de forpliktelser dette medfører.» svarer førstekonsulent Ann-Lisbeth Jahre.