AGDER: — Foreløpig er det ikke meldinger om holkeføre, men vi har fått en del meldinger om glatte veier vestover og innover i Agder, opplyser vaktoperatør Torgeir Haugland ved Veitrafikksentralen.

Veldig glatt enkelte steder

Han sier det foreløpig ikke er spesielt glatt, men at regn og yr her og der fryser på bakken – og da kan det være lokale forhold som enkelte steder fører til veldig glatte veier.

— Både strøbiler og saltbilder er ute. De hvite veiene kan bli særdeles glatte etter hvert, særlig hvis det fryser på. Saltveiene er fine og bare. Mildværet gjør at saltet endelig får gjort jobben sin, forteller Haugland.

- Foreløpig full kontroll

I Kristiansand er det hundrevis av småveier som er utsatt for holkeføre når været slår om som det har gjort siste døgn. Men brøytesjef Odd Kristiansen har foreløpig full kontroll.

— Vi følger med. Heldigvis er det blitt så mildt at snøen på sideveiene ser ut til å gå i oppløsning. Regnet og yret bare forsterker dette, i stedet for å skape holke. Men vi sender ut strøpersonell hvis tilstanden endres utover kvelden, sier han.

Oppfordrer til forsiktighet

Haugland i Veitrafikksentralen gir følgende råd:

— Kjør forsiktig, og vær observant i forhold til glatte partier. Kjører man defensivt går det som regel greit. Er det holke-tilstander er det beste å la bilen stå til strøbilen har kommet.