ARENDAL/GRIMSTAD: Fire patruljer deltok da en 36 år gammel mann ble pågrepet ved Grubenåsen på Nedenes i Arendal tidlig fredag morgen. Politiet bevæpnet seg da det kom melding om at en kvinne var kidnappet fra et bolighus på Fevik.

— Vi fikk en dramatisk melding om at en person hadde brutt seg inn i et hus. Sønnen i huset slåss med vedkommende. En patrulje fra Arendal ble sendt til stedet, opplyser operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Pågrepet uten dramatikk

Meldingen om innbruddet kom inn klokken 05.04. Kort tid etter ble gjerningsmannen identifisert, etter at han ble gjenkjent på stedet.

— Deretter fikk vi melding om at kjæresten til sønnen i huset var tatt med mot sin vilje ut av huset. På bakgrunn av historikken til gjerningsmannen, valgte vi å bevæpne oss, sier Osaland.

Flere patruljer ble sendt til stedet, og det ble organisert en aksjon. Klokken 06.41 ble mannen pågrepet uten dramatikk ved Grubenåsen, ikke langt unna stedet kidnappingen skjedde.

Leide hverandre

— Gjerningsmannen kom gående ikke så langt unna huset. Han var da sammen med kvinnen. De leide hverandre, men etter hva jeg har forstått var dette taktikk fra kvinnens side for å roe mannen ned, sier operasjonslederen.

36-åringen har ifølge en historie med psykiatri.

— Det var i grunnen det som utløste bevæpningen. Vi har aksjonert mot mannen tidligere også, opplyser Osaland.

Etter det fvn.no forstår, kjente 36-åringen og kidnappingsofferet hverandre fra tidligere.

Framstilt for lege

Pågripelsen skjedde uten våpenbruk.

— Vi sendte alt av tilgjengelige patruljer til stedet. I tillegg til patruljer fra Arendal og Grimstad, var patruljer fra Kristiansand og Risør på vei, sier operasjonslederen.

Gjerningsmannen ble brakt til Arendal politistasjon, hvor han ble framstilt for lege for å vurdere hans psykiske tilstand. Mannen blir anmeldt for innbrudd og for å ha tatt med kvinnen mot hennes vilje.

Kvinnen ble kjørt til Grimstad politistasjon for avhør.