MANDAL: — Vi diskuterte saken, og bestemte oss for å prøve å rydde opp litt. Vi er lei av kjeltringer! De må vite at de ikke kan holde på sånn, sier Storholt til Lindesnes Avis.

Satte sammen egen detektivgjeng

Båten ble stjålet i påskehelga, og tyveriet ble politianmeldt. Likevel var det Storholt og han eget etterforskerteam som klarte spore opp båten, bortgjemt under en presenning på en tilhenger på heia i Søgne.

— Vi fant båten på bakgrunn av tips. I tillegg har vi "intervjuet" noen her og der, sier han lurt.

Ifølge Storholt handler det om en velorganisert bande, og han og resten av gjengen skal ha bevismateriale og indikasjoner på hvem som står bak tyveriet. Navnelisten teller et titall personer, spredt over flere kommuner.

Vanskelig å skjule

Storholt mener tyvene ikke kan ha vært særlig smarte. Den stjålne båten, en 13 fot stor speedbåt, er nemlig svært lett gjenkjennelig.

— Det er temmelig amatørmessig å stjele en slik båt! Den er så lett gjenkjennelig at de måtte ha fraktet den langt vekk for at den ikke skulle blitt gjenkjent, sier han.

Selv om det ikke var politiet som fant båten, har ikke Storholt noe å utsette på politiets arbeid.

— De har gjort en god jobb. Men de har få ressurser, og vi har prøvd å hjelpe til så godt vi kan, sier han til avisa.

Politiet svært begeistret

Fungerende stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Tor Åge Tronstad, setter stor pris på gjengens innsats.

— Dette er jo helt fabelaktig, og vi setter stor pris på at Storholt har tatt slikt tak på eget initativ. I de fleste saker har vi godt samarbeid med fornærmede, men i dette tilfellet har vedkommende gått mye lenger enn normalen. Vi har ingenting i mot dette, sier Tronstad til fvn.no.

- Hva gjorde at dere ikke fant båten selv ?

— Dette er jo et prioriteringsspørsmål, og vi har andre, tyngre saker som vi jobber med før slike saker. Stjålne kjøretøy og andre småsaker blir registrert, men vi setter ikke av egne etterforskere som går ut for å lete, sier Tronstad.

- Burde kanskje flere som blir utsatt for tyverier og mindre lovbrudd være flinkere til å selv ta ansvar, i stedet for å overlate letingen til politiet?

— Ja, gjerne det, det viser seg jo ofte at slike savnede kjøretøy og gjenstander er hensatt i nærheten av stedet det forsvant fra, sier Tronstad.

Paul Storholt har levert politiet en omfattende navneliste, hvor 10-12 konkrete personer er oppført. Disse vil i avhør bli konfrontert med båttyveriet.