EVJE: Ved å spekulere på børsen har Krypsivfondet i Otra tapt så mye penger at arbeidet med å rydde opp i vassdraget stopper opp.

— Kapitalutviklingen i Krypsivfondet har hatt ei ugunstig utvikling siste året, både fordi bankrenter er blitt lave og fordi en del av kapitalen er investert i aksjefond som har fått sterkt redusert verdi, skriver Dag Matzow hos Fylkesmannen i Aust-Agder, som er sekretær for Krypsivfondet i Otra.

Ifølge Setesdølen har en investering på 4,5 millioner kroner i aksjefond blitt halvert.

Det store tapet fører til at Evje og Hornnes ikke får tildelt sårt tiltrengte midler til å renske opp i krypsivet i Otra. I flere år har krypsiv blitt fjernet mekanisk med flytende lektere.

— Dette har vist seg så langt å være den eneste effektive måten for å bli kvitt krypsivet. Men med den kompetansen og de erfaringene vi nå har, koster dette rundt 700.000 kroner. Uten penger fra fondet vil arbeidet stoppe helt opp, og spørsmålet er om firmaet som har investert i spesialutstyr nå, må kvitte seg med dette, sier Stein Uleberg i vassdragsstyret til Setesdølen.

Krypsivfondet i Otra vil imidlertid bevilge penger til Venneslafjorden som blir ansett som et viktigere satsningsområde.