KRISTIANSAND: Mannen i 50-årene var på vei til ferieparadiset Utila, like utenfor nordkysten av Honduras, da han trolig gikk på skjær med båten sin.

Han ble funnet omkommet på en strand på øya Utila, ikke langt fra Laguna Beach, får fvn.no opplyst.

— Han hadde seilt inn til byen La Ceiba på fastlandet. Der hadde han satt av noen personer, før han skulle seile alene tilbake til Utila. Trolig har han gått på skjær mellom La Ceiba og Utila, opplyser Norges ambassadør i Guatemala, Lars Ole Vaagen, til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Obdusert

Den norske ambassaden Guatemala har tett kontakt med konsulatet i San Pedro Sula i nabolandet Honduras for å få kartlagt hva som skjedde da nordmannen omkom. Båten hans ble funnet etter kort tid, og er tatt inn for undersøkelser av politiet i Honduras.

Liket av mannen er obdusert, men rapporten er foreløpig ikke klar.

— Vi har ikke fått endelig resultat fra obduksjonen. Uansett vil familien ble informert om resultatet først, sier Mona Svendsen ved den norske ambassaden.

Funnet fredag

Ambassaden understreker at det dreier seg om en ulykke. Det skal ikke være mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

Det var den norske konsulen i San Pedro Sula som fikk den første meldingen fra lokalt politi om at en nordmann var funnet omkommet på øya. Det skjedde sent fredag kveld. Ambassadør Lars Ole Vaagen ble informert om hendelsen natt til lørdag.

— Ifølge de opplysningene vi har, har mannen omkommet i løpet av fredag. Han ble funnet på en strand, og er trolig blitt kastet over bord fra båten sin, sier Vaagen.

Var i Guatemala

Agder politidistrikt fikk melding om dødsfallet via Kripos i 21.30-tiden lørdag kveld. Familie og pårørende i Kristiansand ble deretter varslet av prest.

Etter det fvn.no kjenner til, har den omkomne oppholdt seg i Guatemala over en lenger periode. Der skal han ha bodd i båten sin.

— Han kom med båt fra byen Livingston i Guatemala, og skulle tilbake dit, opplyser ambassadøren.