KRISTIANSAND: I perioden mars 2007 til april 2008 tilegnet mannen seg flere gjenstander ulovlig. Han bestilte forskjellige varer, og satte regningen på Vennesla kommune. Han unnlot også å betale tilbake 15.500 kroner som han mottok for salg av en bruktbil som tilhørte kommunen.

Lederen er tidligere ustraffet, og ga en uforbeholden tilståelse i retten. I retten fremhevet mannen at hans barn ville bli uten omsorgsperson for den tid han eventuelt måtte sone en fengselsstraff, og at barna da må bli plassert i fosterhjem.

Dette ble bekreftet fra Familiekontoret i Vest-Agder:

”Far har vært deres stabile omsorgsperson over tid, og dersom denne nå blir midlertidige borte, vil det føre til ytterligere belastninger for barna. Barna vil da også muligens måtte plasseres utenfor hjemmet i offentlig tiltak”.

Videre står det i dommen at forholdene ble begått i en periode med sykdom og familieproblemer for siktede. Verdien er også tilbakebetal av tiltalte. Dermed mente retten under noe tvil at de formildende omstendighetene samlet sett talte for samfunnsstraff.

Mannen er dømt til samfunnsstraff i 120 timer. Hvis ikke de formildende omstendighetene var blitt tatt til følge, hadde mannen fått 90 dager i fengsel.