Les også: — Bjarte Baasland gleder seg til avhør

OSLO: Ikke én eneste krone skal være tilbake av de nesten 60 millioner kronene som Baasland hevder at han tok opp i lån, skriver VG i dag. VG får opplyst at alt skal ha gått tapt gjennom massivt pengespill på internett.

Biskop Ernst Baasland og kona Bodhild som i dag sitter i bunnløs gjeld fordi de ville hjelpe sønnen, vil dermed ikke få økonomisk hjelp til å håndtere kravene som er reist mot dem. Biskopparet ble slått personlig konkurs i forrige uke.

Bjarte Baaslands advokat vil ikke kommentere saken.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hva min klient har forklart politiet om pengebruken eller hvordan lånebeløpene er brukt, sier advokat Hege Birkeland Ersdal.

Advokaten bisto den 34 år gamle mannen da han tirsdag ettermiddag møtte til avhør hos politiet i Oslo.

Baasland ble i august anmeldt for grovt bedrageri etter at foreldrenes venninne Cecilie Nustad angivelig ble forledet til å investere i 34-åringens IT-prosjekter i Tsjekkia. Hun skal de siste årene ha tilført 34-åringen 26,6 millioner kroner til forretningsdrift.

Til sammen kan Baaslands foreldre ha vært med på å skaffe lån på til sammen 60 millioner kroner. Kravene mot 34-åringens mor var tirsdag kommet opp i 45 millioner kroner. Biskop Ernst Baasland har krav mot seg på over 16 millioner kroner.