Vet du noe om hendelsen, eller har du bilder? Tips oss på nyheter@fvn.no eller telefon 03811.

SIRDAL: Nødetatene i Sirdal rykket mandag ut Liland i Sirdal etter melding om at en mann hadde havnet i klem under en lastebil.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.51.

Det ble raskt klart at det dreide seg om en alvorlig ulykke, og lensmann Egil Netland i Sirdal sa til Fædrelandsvennen like etter klokken 16 at en mann er bekreftet omkommet.

— Det kan se ut til at han har mistet livet momentant, sier Netland.

En mann er bekreftet omkommet etter at han havnet i klem under en lastebil ved Liland i Sirdal. Foto: Tor Sindre Tjomlid, Avisen Agder

Privat vei

Det var sauebonden Norleif Omdal (46) fra Eigersund som mistet livet i ulykken. Navnet er frigitt i samråd med mannens pårørende. Ulykken skjedde i forbindelse med sauesanking på en privat vei nær en sauegård på Liland.

Omdal ble påkjørt av lastebilen som skulle frakte sauene hans hjem til gården i Eigersund.

Lensmann i Sirdal, Egil Netland. Foto: Tor Sindre Tjomlid, Avisen Agder

— Dette er rett og slett en veldig tragisk hendelse. I forbindelse med sauesanking blir sauene hentet i store kjøretøy, og en mann ble påkjørt av en av disse bilene. Lastebilen skulle kjøre litt frem for å kunne rygge inn i en innhegning, og han ble påkjørt da bilen kjørte sakte fremover, sier Netland. Ved 16-tiden var politiet i ferd med å bli ferdig på stedet. Mannens pårørende er informert om ulykken.

— Vi vil nå etablere et kriseteam for å ivareta de som har vært involvert. Fire-fem personer har vært i nærheten da ulykken skjedde, men alle så ikke like mye av det som skjedde. Sjåføren er veldig preget av det som har skjedd, sier Netland.

Beitetransport

Sjåførens førerkort er ikke beslaglagt. Han blir ivaretatt av sin arbeidsgiver Nortura. De skriver i en pressemelding at sau og lam fra flere produsenter ble samlet fra beite for å fraktes tilbake til gårdene sine under såkalt beitetransport, da ulykken skjedde.

— Dette er en forferdelig tragisk hendelse og vi føler dypt med den omkomne og de pårørende. Vi vet foreløpig ikke hvordan ulykken kunne skje, men må overlate til politiet å gjøre sitt arbeid. Vi vil nå ivareta vår sjåfør så godt som mulig, som selvsagt er dypt preget av ulykken, sier kommunikasjonssjef i Nortura Ellen Flø Skagen.

Sauene ble fraktet til gårdene som planlagt etter hendelsen, så snart politiet ga sin tillatelse til det. Det var omtrent 250 sau og lam på bilen da ulykken skjedde.

Arbeidstilsynet er varslet om ulykken.