MANDAL: — 17-åringen forklarer at han slo mannen i hodet, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Natteravnen i 40-årene falt rett i bakken, og deretter skal 20-åringen ha sparket vedkommende to-tre ganger i hodet. 20-åringen innrømmer å ha sparket helt uprovosert, men bare en gang i kroppen.

Natteravnen var sammen med fem andre natteravner ved Bestemor på Sjøsanden i Mandal natt til 17.mai. Tradisjonen tro var flere hundre ungdommer samlet, og en rekke av dem var berusede og svært unge tenåringer. Uten noe forvarsel skal de to ungdommene ha angrepet den ene natteravnen.

17-åringen har fra før en anmeldelse på ordensforstyrrelse, mens den tre år eldre kompisen karakteriseres som notorisk kriminell med hele 18 forhold bak seg. Tre av tilfellene er legemsfornærmelse, andre er brudd på våpenloven, tyveri og heleri.

— De har forklart at de var svært beruset og ikke visste hva de gjorde, sier Gabrielsen. Han tar for gitt at det er betydelig skjerpende å angripe en natteravn, selv om de ikke betraktes som offentlige tjenestemenn.

— Jeg velger å tro at dette var en ren tilfeldighet, og håper absolutt at foreldre fortsetter å gå natteravn. De har normalt sett ikke noe å frykte. Også koordinator for natteravnene i Mandal, Trine Vasby, vil jobbe hardt for at ordningen fortsetter i samme gode spor som tidligere.

— Ungdommen liker at vi er der for dem, og jeg tror de aller fleste nå markerer sterk avstand mot det som har skjedd, sier Vasby.