BEITOSTØLEN: Sveitsiste Selina Gasparin ble nummer to mens Ann Kristin Aafedt Flatland ble nummer tre.

Gro Marit Istad Kristiansen, som gjorde comeback, endte på 11. plass — etter å ha pådratt seg hele fem strafferunder.

— Farten i sporet var vel sånn passe, men med fem strafferunder ble det langt å gå, sier Istad Kristiansen til fvn.no.

FULLT HUS: Jon Kristian Svaland gikk inn til 12. plass og skjøt fullt hu. Han ble dermed beste sørlending på dagens 10 kilometer. Foto: Åge Harald Drangsholt

I langrenn for kvinner gikk Kristiansand-jenta Inger Liv Bjerkreim Nilsen inn til en 44. plass — 4,34 bak den suverene vinneren Marit Bjørgen.- Det gikk ikke akkurat fort, men det går i alle fall fremover, sier Bjerkreim Nilsen som har slitt med svineinfluensa i høst.

— Først i begynnelsen av oktober ble jeg frisk igjen. Jeg satser på å gå fortere utover i sesongen, sier lillesøsteren til Betty Ann Bjerkreim Nilsen, som ikke deltar på Beitostølen.

I skiskytternes herreklasse skjøt Jon Kristian Svaland fullt hus og gikk inn til en 12. plass og ble med det beste sørlending på dagens 10 kilometer sprint på Beitostølen.

— Jeg er veldig fornøyd med skytingen, men jeg var litt daff i sporet. Uansett skal dette få være godt nok til å få gå europacup på Idre, sier Jon Kristian Svaland - som ble 8. beste nordmann i det tøffe feltet som telte 80 mann.

Likevel må han gå langt fortere på jaktstarten i morgen derrsom drømmen om verdenscup skal realiseres.

Lars Berger skjøt også fullt og vant sprinten suverent på Beitostølen 27 sekunder foran Halvord Hanevold og 44 sekunder foran Emil Hegle Svendsen.

Nest beste sørlending ble førsteårssenioren Lars Helge Birkeland på 17. plass - snaut tre minutter bak vinneren, mens klubbkamerat i Birkenes, Øyvind Svaland, ble nummer 30 med to strafferunder.

Sondre Flaa Eieland endte på 38. plass med fem runder og Sverre T. Røiseland fra Knaben ble nummer 74 med fem runder.

Vi kommer tilbake med langrenn for herrer utover ettermiddagen dagen.