KRISTIANSAND: — Dette er imponerende, sier daglig leder i Norsk Lokalradioforbund, Erik Fagernæs, til fvn.no.

Glad og sliten

Da fvn.no intervjuet radiosjef Kai-Steinar Vangen like etter innsamlingsslutt 24. september, hadde lyttere og sponsorer lovet radiostasjonen hans 826.750 kroner i friske midler for å opprettholde driften også gjennom 2010. Allerede da var det klart at stasjonen hadde satt ny innsamlingsrekord.

— Denne aksjonen er etterhvert blitt veldig etablert, og jeg tror mye av den kontinuiteten innsamlingen har, har gitt resultater, sier Fagernæs.

Den første såkalte Respons-aksjonen gikk av stabelen i 2003. - Unikt konsept i Norge

I torsdagens utgave av Fædrelandsvennen har stasjonen fått trykket en takkeannonse. Her kommer det frem at det til nå er kommet inn totalt 833.800 kroner.

— Selve innsamlingen er jo flott, men ikke minst mener jeg at givergleden er minst like imponerende. Sånn er det når man synliggjør et mål. Jeg tror troverdigheten til stasjonen gjør at folk stiller opp, sier Fagernæs.

Målet for aksjonen i 2009 var 800.000 kroner. Da aksjonen første gang ble arrangert, i 2003, ble målet på 300.000 kroner nådd.

Idéen til aksjonen har det kristne lokalradionettverket NoreaGruppen importert fra USA. Der samler eksempelvis KTIS årlig inn flere titalls millioner dollar fra sine lyttere gjennom sine såkalte Sharetons.

I Norge har Respons blitt arrangert også i Nytt Liv Media i Stavanger, på Radio Sentrum i Trondheim og på Radio Gnisten i Bergen.