KRISTIANSAND/OSLO: — Jeg kan innrømme at det ikke var mitt førstevalg, men jeg synes likevel det blir spennende å profilere partiet på de sakene som komiteen behandler, sier Ropstad til fvn.no.

23-åringen hadde siktet seg inn på en plass i Energi- og miljøkomiteen eller Transport- og kommunikasjonskomiteen, men disse komitéplassene gikk til andre representanter i KrF.

— Fordelingen gikk greit, men vi har hatt noen kamper internt, erkjenner Evje-mannen.

Har hjertesakene klare Ropstad sier han har store forventninger til arbeidet i komiteen, og vet allerede nå hvilke saker han vil løfte høyt på dagsorden.

— Jeg vil jobbe for å bekjempe fattigdom i Norge, som også er en av KrFs viktigste saker. I tillegg vil jeg jobbe med ungdomsledighet som er et stadig voksende problem. Spesielt blant ungdom som er uføre. De har vansker med å komme seg inn i arbeidslivet, sier Ropstad.

Ettersom han også er leder av KrFU, Kristelig Folkepartis Ungdom, synes han i starten det kunne være problematisk å bli plassert i nettopp Arbeids- og sosialkomiteen.

— Jeg følte det kunne være litt vanskelig å kombinere disse oppgavene. Men å jobbe med for eksempel arbeidsledighet blant ungdom passer godt inn med KrFUs profil, sier Ropstad.

Aktuell problemstilling 23-åringen påpeker også at Aust-Agder er et av fylkene i landet med størst antall uføretrygdede.

— Det gjør dette ekstra aktuelt for meg å ta fatt på som representant fra nettopp Aust-Agder, sier Ropstad.

Stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Dagrun Eriksen (KrF) har fått plass i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Eriksen har tidligere sittet i Familie-, kultur- og administrasjonskomitéen fra 2001 til 2005 og vært medlem av Forsvarskomiteen i perioden 1997 - 2000. Fædrelandsvennen har sjekket med samtlige partier på Agder som er representert med kandidater på Stortinget. Det er kun KrF som har fordelt komitéplasser.

— Jeg er veldig glad for at vi fikk på plass kabalen såpass tidlig. På den måten kan jeg allerede nå ta fatt på oppgavene. Jeg er veldig ivrig etter å komme i gang, sier Ropstad.