Oslo: — Når har Siv Jensen tenkt å ta konsekvensen av at folk flest bor i fattige land? Spurte Kjell Ingolf Ropstad (24) etter Siv Jensens innlegg under trontaledebatten i Stortinget i dag.

- Nifst

— Fattigdom er kanskje den viktigste grunnen til at jeg engasjerte meg i politikk og i KrF. Møter med enkeltmennesker er det som har satt spor i meg, for eksempel et møte med en 18 år gammel gutt i slummen i Nairobi for noen år siden. Vi var like gamle, men kom fra totalt forskjellige verdener, sa Ropstad foran et fullsatt Storting i dag. Han etterlyste større fokus på bistand.

Siv Jensen mener derimot bistanden som den er i dag, ikke fungerer.

— KrF bærere en enorms bør på sine skuldre når de vil fortsette å gjøre mer av det som ikke fungerer, svarte hun.

I løpet av dagen i dag skal samtlige Agder-representanter på talerstolen. Mange av de for aller første gang.

— Det er jo litt nifst, men jeg har en tendens til å fatte meg i korthet på talerstolen. Det kommer jeg til å gjøre i dag også, sier Ingebjørg Godskesen (Frp) på forhånd. Hun skal snakke om oljevernberedskap langs sørlandskysten. Freddy de Ruiter (Ap) skal snakke om de store linjene og ”hva slags samfunn vi ønsker oss”.

Twitrer

Alf Holmelid (SV) har vært på talerstolen og snakket om fordelingspolitikk. Han skal ha innlegg om miljøteknologi. Harberg skal snakke om utdanning og har tenkt å etterlyse utstyrsmidler til UiA. Dagrun Eriksen skal snakke om visjoner for Sørlandet og det hun mener er manglende visjoner fra regjeringen- Du kan følge noen av agderrepresentantene under trontaledebatten på twitter. Kjell Ingolf Ropstad har twitter.com/kjellingolf, Dagrun Eriksen har twitter.com/krfdagrun, Peter Gitmark har twitter.com/petersgitmark