ARENDAL: — Dette er bare helt tragisk, sier kvinnens bror, til fvn.no.

I koma

En 53 år gammel arendalskvinne er innlagt med store, uavklarte skader, etter det politiet og Ullevål universitetssykehus kaller en fallullykke, natt til 1. oktober. Kvinnen ble funnet ved trappa til boligen sin, sterkt skadet.

Familien mener hun er blitt slått helseløs av irriterte festdeltakere.

— Jeg forstår ikke hvordan politiet kan kalle dette en fallulykke. Ifølge det vi vet, gikk hun til et hus i nærheten for å klage på høy musikk. Vi tror hun er blitt slått og utsatt for svært grov vold av festdeltakerne, sier en annen slektning, til fvn.no.

Motstridende meldinger

Etterforskingsleder ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen, sier at skadene kvinnen er blitt påført ikke stemmer overens med vold, og at deres foreløpige teori er at hun falt ned fra trappeavsatsen utenfor hjemmet.

— Vi har nær kontakt med sykehuset i Oslo, og de forteller at skadene tyder på at det ikke er snakk om overfall, sier Reiersølmoen..

Slektningene til kvinnen hevder derimot de har fått en helt annen versjon.

— Senest i dag har vi fått beskjed fra legene om at det ikke er mulig å pådra seg slike skader bare ved å falle fra en firetrinnstrapp, hevder slektningen.

Taushet fra sykehuset

Fvn.no har søndag vært i kontakt med Ullevål universitetssykehus i Oslo, hvor kvinnen er innlagt. Ingen her ønsker å kommentere påstandene fra kvinnens slektninger, men påberoper seg taushetsplikt.

Sykehusets informasjonsavdeling er heller ikke villig til å oppdatere seg på hvordan kvinnens status er. I statusrapporten fra 1. oktober er episoden omtalt som en "fallulykke".

— Hun svever nå nå mellom liv og død, sier slektningen til fvn.no.

Politiet stoler på legene

Etterforskingsleder Reiersølmoen fester ikke lit til familiens voldshistorie, og velger å stole mer på informasjonen politiet har fått fra sykehusets leger.

— Jeg forstår at familien har det vanskelig nå, men vi etterforsker denne saken på helt vanlig måte. Det er ingenting som tyder på at noe kriminelt har tilstøtt kvinnen, sier Reiersølmoen til fvn.no søndag kveld.

Ifølge politiet ringte kvinnen til politiet og klagde på høy musikk fra nabohuset samme natta hun ble funnet bevisstløs.

— Hun ble funnet omlag én time etter telefonoppringningen, av en av de to som deltok på "festen" i nabohuset. Vi tror hun ramlet i trappen - ingenting tilsier at hun har blitt fraktet tilbake til trappa etter først ha blitt utsatt for vold ved nabohuset, sier Reiersølmoen til fvn.no.

- Hvor kommer da familiens mistanker fra?

— Man kan bli oppskaket når noe slikt tragisk skjer en av sine nærmeste, repliserer etterforskeren.