KRISTIANSAND: De fire tiltalte fra Lindesnes oppsøkte Skrøvjes hus natt til 8. februar i år for å snakke sønnen i huset til rette. Ekteparet Skrøvje ble vettskremt av det nattlige besøket. Det ble avfyrt flere skudd utenfor huset. Gårsdagens rettssak avslørte at de tiltalte har gitt en rekke forskjellige forklaringer om hva som skjedde februarnatta. Da statsadvokaten konfronterte de tiltalte med de mange uoverenstemmelsene i en rekke forskjellige politiforklaringer og det som ble sagt i retten om sentrale temaer i saken, nøyde de tiltalte seg med å si at «dette vil jeg ikke uttale meg om».

Forsvarer «sprakk»

En av forsvarerne, advokat Ben Fegran «sprakk» under avhøret av en 21-åring fra Sør-Audnedal som er tiltalt. Fegran stusset over de fire forskjellige forklaringene til 21-åringen om hva som hadde skjedd, og lurte på hvilken troverdighet den tiltalte hadde i retten gjennom sin opptreden. På spørsmål om de hadde blitt enige om å beskytte hverandre i retten svarte 21-åringen. «Det vil jeg ikke uttale meg om».

Pistolen forsvant

En 26-åring er tiltalt for å ha satt en signalpistol i pannen på en mann samme natt og truet med at han måtte fortelle hvor sønnen til Skrøvje var, og samtidig kommet med drapstrusler mot Skrøvje. Dette nekter 26-åringen. Han innrømmet å være eier av pistolen. Politiet har vært på leting etter pistolen helt siden skyteepisoden i februar, men den har vært sporløst borte helt inntil for to uker siden. Da ble pistolen levert politiet av forsvareren til 26-åringen. I retten i går sa tiltalte at han fikk levert pistolen sin fra noen som ikke ville bli involvert i saken. Via forsvareren ble pistolen levert politiet.