EVJE OG HORNNES: Mannen, en 66-åring fra Evje, jobbet alene i et grustak på Støylen i Dåsvannsdalen da arbeidsulykken skjedde.

— Han kom i klem i en grusvaskemaskin. Hjullasteren stod på tomgang ved siden av, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Funnet av kona

Det var mannens kone som fant ham omkommet. Hun reiste til stedet etter at mannen ikke kom hjem til vanlig tid.

— Da han ikke kom hjem, forsøkte hun å nå ham på mobiltelefonen. Det lyktes ikke, og hun reiste sammen med et av barna til stedet for å se etter ham. De fant da mannen død, sier Solås.

Undersøkelser

Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.25. Både ambulanse, brannvesen og politi ble umiddelbart sendt til stedet.— Det ble brakt på det rene at mannen var død. Antakelig har han forsøkt å fjerne noe som hadde satt seg fast i maskinen, sier Solås.

Foreløpig vet ikke politiet når ulykken har skjedd. Krimteknikere undersøkte ulykkesstedet torsdag kveld.

Hektet klær i maskinen - Funn på stedet tyder på at klær mannen hadde på seg har hektet seg fast i maskineriet og dermed har har mannen kommet i klem inne i maskinen, sier krimtekniker Thor Hardeland i Agder politidistrikt til fvn.no.

På baksiden av maskinen er det en luke hvor et bånd fører stein inn i maskinen. Det er her mannen er blitt dratt inn.

Kriseteamet ved Evje og Hornnes kommune bistod torsdag kveld mannens pårørende.

— Lege og helsepersonell fra kommunen tar seg av pårørende og familie i kveld, opplyser ordfører i kommunen, Bjørn Alfred Ropstad til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til, skjedde ulykken i et mindre, privat steinknuseverk. Selve sorteringsverket, hvor mannen kom i klem, skal ha blitt kjøpt fra anleggsselskapet Risa for flere år tilbake.

Arbeidstilsynet varslet Maskinen som mannen omkom i, er en såkalt grusvaskemaskin som brukes til å sortere stein etter å ha blitt knust.

Stedet hvor mannen omkom, ligger to kilometer inn på en grusvei fra fylkesvei 302 som går mellom Dåsnes i Evje og Hornnes til fylkesgrensen mot Åseral.

Arbeidstilsynet er varslet om dødsulykken.

Fvn.no kommer tilbake med mer.