KRISTIANSAND: — Det har vært mye bråk i natt og vi har hatt unormalt mye å gjøre, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

**VÅGSBYGD: Slagsmål

23.06** fikk politiet melding om slagsmål på den nye fotballbanen ved Fiskå skole. Da politiet kom til stedet fem minutter senere så patruljen unge folk som løper i alle retninger. Politiet mistenker at det er gjenger fra miljøer i nærheten som hadde avtalt å måle krefter.

**RANDESUND: Ungdomsfest

23.09** fikk politiet melding om at det skulle være mange mindreårige berusede på en hjemme- alenefest på Hånes. Da politiet kom til stedet en halvtime senere var festen oppløst.

**GRIMSTAD: Skadeverk

23.14** fikk politiet melding om at noen ungdom drev på med å knuse gatelys på en skolevei mellom Myråsen og Landvik skole. Da politiet kom til stedet fant de verken ungdommer eller knuste gatelys.

**KRISTIANSAND: Urinerte på bil

23.53** kom en politipatrulje i Kristiansand over en mann som stod og urinerte oppetter en bil i Rådhusgata. Mannen, som er 21 år gammel, ble tatt med til politistasjonen og ble ilagt et forelegg på 4000 kroner.

**KRISTIANSAND: Sperret veien for kunder

23.58** fikk politiet melding fra Shell i Elvegata om at de var plaget med mye ungdommer som hadde samlet seg i biler på utsiden av bensinstasjonen. De var så mange at de blokkerte hele trafikken til stasjonen og ble bedt om å fjerne seg av politiet.

**ARENDAL: Innbruddsforsøk i gullsmedforetning

23.55** fikk politiet melding om innbruddsforsøk i en gullsmedforretning i Arendal. Tyvene skal ha forsøkt å komme seg inn i butikken ved å slå hull i en betongvegg, men alarmen ble utløst. Da en vekter kom til stedet var det ingen å se. En politipatrulje ble også sendt til stedet og heller ikke de kunne finne noen. Gullsmedforetningen ligger plassert i et senter, og politiet mistenker at gjerningsmennene har gjemt seg på senteret når det stengte. Ifølge politiet skal ingen ting være stjålet.

— Men det har jo vært flere innbrudd i gullsmedforetninger tidligere, og dette kan jo være noe i samme gate. Våre teknikere vil undersøke saken nærmere i dag, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

**KRISTIANSAND: Rånere

00.04** fikk politiet melding fra en som opplyst om at det var en stor samling av rånere ved Sørlandssenteret. Politiet kom ikke ut til stedet før etter en god halvtime og da var det ingen der, men det var tydelige spor etter rånerne i form av gummi på asfalten.

**KRISTIANSAND: Skadeverk

00.25** fikk politiet melding om at noen hadde knust et vindu i en musikkforetning på Vesterveien. Ingen er pågrepet for skadeverket.

**ARENDAL: Skadeverk

00.25** fikk politiet melding om skadeverk på Rygene i Arendal. Melderen kunne opplyse om at en person har knust flere vinduer tilhørende nabohuset. Da politiet kom til stedet viste det seg at det er to personer som har kranglet, og den ene parten har latt det gå utover vinduene til han som han kranglet med. Mannen som knuste vinduet kuttet seg såpass kraftig at han ble kjørt til legevakten og lagt inn til observasjon. Det vil bli opprettet en sak på forholdet.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset

00.35** fikk politiet melding om en overstadig beruset gjest hos Caledonien. Mannen ble innlagt til tørk hos politiet.

**KRISTIANSAND: Color Line

00.44** fikk politiet melding om at en person hadde kommet inn i feil heis i lokalene til Color Line. En 22 år gammel kvinne hadde kommet inn i noen lokaler hvor hun ikke skulle ha vært og ødela blant annet noen pc-er der inne.

**KRISTIANSAND: Tyveri av bruskasser

01.07** fikk politiet melding om at noen ungdommer var i ferd med å stjele noen bruskasser fra Shell-stasjonen på Fidjane. Politiet var på stedet syv minutter senere, men da var alle borte. Tyvene, som er som kjentfolk å regne for politiet, hadde stjålet ett brett med brus og noe spylervæske. Forholdet vil bli anmeldt.

**SØGNE: Banket på feil dør

01.09** fikk politiet melding fra en bekymret kvinne som kunne opplyse om at det stod en ukjent mannsperson og banket på døra henne. Da politipatruljen kom til stedet viste det seg at det var en overstadig beruset person som ikke husket hvor han bodde henne. Mannen ble kjørt hjem av politipatruljen.

**KRISTIANSAND: Slått ned?

01.11** fikk politiet melding fra en kvinne som opplyste om at kjæresten hennes var blitt slått ned på Leopold. Da politiet kom til stedet viste det seg at det hele ikke var så veldig alvorlig og partene hadde kommet til enighet uten bruk av vold.

**VÅGSBYGD: Skadeverk

01.13** fikk politiet melding om at tre unge gutter hadde utført skadeverk på den gamle idrettsplassen ved Vågsbygd. Et vitne hadde observert guttene mens de knuste et vindu og holdt de igjen til en politipatrulje kom til stedet. To gutter på 16 år ble kjørt til politistasjonen.

**GRIMSTAD: Husbråk

01.21** fikk politiet melding om husbråk på Fevik. En patrulje ble sendt ut til stedet og da de kom frem viste det seg at datteren i huset var blitt slått til av en navngitt person. Gjerningsmannen vil bli anmeldt for dette og for skadeverk i huset.

**KRISTIANSAND: Kastet sykler på parkerte biler

01.26** fikk politiet melding om at to personer går nedover Elvegata og kaster sykler på parkerte biler. Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen gjerningsmenn.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

01.30** fikk politiet melding om slagsmål på Patricks i Kristiansand. Da politiet kom frem til stedet en halvtime senere var det naturlig nok stille.

**KRISTIANSAND: Lagt i jern

01.37** fikk politiet melding om slagsmål på Havana. En beruset person hadde slått til en av gjestene på stedet og var så krakilsk at vaktene måtte legge ham i jern. Mannen gikk så fra å være krakilsk til å bli bevistløs og politiet bestemte seg derfor å kjøre ham til legevakten. Gjesten som ble slått til ville ikke anmelde forholdet.

**KRISTIANSAND: Slagsmål på nattbussen

01.41** fikk politiet melding om slagsmål på nattbussen ut til Hånes. Situasjonen skal ha vært kaotisk, og ambulanse ble sendt til stedet fordi en jente skulle ha blitt klemt i bussdøra. En person ble innbrakt av politiet for ordensforstyrrelse.

**SØGNE: Slått med flaske

01.40** fikk politiet melding om at en person skulle ha blitt slått ned med flaske ved Høllen Brygge. Vaktene ved stedet tok hånd om gjerningsmannen og politiet rykket ut for å snakke med de involverte. Fornærmede ønsket ikke å anmelde saken, men politiet har uansett notert personalia på de to involverte.

**KRISTIANSAND: Jente slått i ansiktet

02.10** fikk politiet melding om bråk på 7-Eleven. To brødre begynte å krangle og flere forsøkte å gå imellom dem. I forbindelse med dette ble en jente truffet i ansiktet av et slag. Politiet har snakket med vitner til hendelsen og notert ned personalia på de involverte. Den mistenkte i saken ble vist bort fra byen.

**KRISTIANSAND: Tyveri av pc-er

02.14** fikk politiet melding om tyveri av tre pc-er fra en bolig på Andøya. Datteren til eierne av huset, en 14 år gammel jente, satt barnevakt og fikk besøk av tre venner. Ryktet om at jenta var alene hjemme spredte seg og etter en stund dukket 15-20 ungdommer opp på stedet. 14-åringen kjente ikke alle, og tre pc-er ble stjålet av noen som kom uanmeldt. Politiet venter nå på en anmeldelse fra fornærmede i saken.

**ARENDAL: Slagsmål

02.19** fikk politiet melding om slagsmål på utestedet Lipz i Arendal. To stykker røyk i tottene på hverandre, men da politiet kom frem til stedet hadde situasjonen roet seg ned.

**KRISTIANSAND: Hissig

02.21** fikk politiet melding fra sykehuset om at en person ikke likte seg der oppe og av den grunn hisset seg opp. Vedkommende ble roet ned og behandlingen kunne etter hvert fortsette.

**KRISTIANSAND: Trøblete fest

02.26** fikk politiet melding om en fest som hadde tatt litt av i Kristiansand. Noen av festdeltakerne skulle blant annet ha knust noen flasker. Politiet kom til stedet ti minutter etter å ha mottatt meldingen, men da hadde alt roet seg ned.

**VENNESLA: Knuste glassruter

02.35** fikk politiet melding om at noen ungdommer hadde knust noen glassruter tilhørende voksenopplæringen i Vennesla. Ifølge melder var det kun det ytterste glasset som var knust og politiet prioriterte derfor ikke å sende noen folk til stedet siden de hadde nok å stri med i sentrum.

**KRISTIANSAND: Knust butikkvindu

02.42** fikk politiet melding om at noen hadde knust en to ganger to meter stor glassrute tilhørende Rimi-butikken i Gyldenløves gate. Saken vil bli anmeldt.

**ARENDAL: Slagsmål

02.52** fikk politiet melding om slagsmål ved Maritime Hotel i Arendal. En person ble pågrepet og satt i arresten. Han vil muligens få et forelegg for bråk på offentlig sted.

**GRIMSTAD: Slått til

02.56** fikk politiet en melding som de hadde vanskelig for å forstå siden melder var overstadig beruset, men etter en stund klarte de å tyde at han skulle ha blitt slått ned. Hendelsen fant sted 30 minutter før han kontaktet politiet. En patrulje oppsøkte mannen, som hadde fått noen skrubbsår på albuen og en liten hevelse på kinnet. Mannen hadde ingen opplysninger på hvordan det hele hadde skjedd. Politiet venter nå på en anmeldelse fra mannen dersom han husker mer etter hvert som han blir edru.

**VENNESLA: Fyllekjøring

03.05** fikk politiet melding om fyllekjøring i Vennesla. En bil har kjørt av veien og to personer ble sett da de løp fra stedet. En patrulje blir sendt til stedet og de finner en bil som står i autovernet. To menn er på stedet, men disse har ikke noe med bilen å gjøre. De bare stoppet opp da de så bilen. Politiet finner ut hvem som er eier av bilen, men får ikke kontakt med ham.

**ARENDAL: Happy Time

03.06** fikk politiet melding om slagsmål på Happy Time i Arendal. En person ble innbrakt for å ikke etterkomme politiets pålegg.

I tidsrommet mellom klokken halv fire til fire fikk politiet mange meldinger om slagsmål og overstadig beruset personer som de ikke hadde tid til å rykke ut på.

**IVELAND: Husbråk

04.04** fikk politiet melding om husbråk på Iveland. Politiet rykket ut og kom over en person som i beruset tilstand hadde laget bråk på adressen. Politiet vurderer det til at mannen er såpass beruset at han ikke kan ta vare på seg selv og kjører han til drukkenskapsarresten. Politiet tror ikke at forholdet vil bli anmeldt.

**KRISTIANSAND: Stjålet bankkort

04.35** fikk politiet i Kristiansand besøk av en drosjesjåfør som akkurat hadde kjørt noen kunder opp til Meny Albert. Passasjerene hadde forsøkt å betale med et stjålet visakort. Drosjesjåføren hadde ikke navn på de to kundene, men kunne gi en beskrivelse av dem. Politiet vil forsøke å følge opp saken.

**KRISTIANSAND: Sov i busslomme

04.41** fikk politiet melding om at en person lå og sov i busslomma ved Trekanten i Vågsbygd. Politiet reiste ut og vekket opp vedkommende, som var en 17 år gammel gutt, og kjørte ham hjem til bopel.

**ARENDAL: Promillekjøring

06.50** fikk politiet melding fra en mann som kjørte sin kone til arbeid om at en bil stod i grøfta ved Lanse-krysset i Arendal. Vinduet i bilen var knust, og ifølge mannen var det en synlig beruset mopedist på stedet. Vedkommende som kjørte mopeden sa til mannen at han lette etter bilnøklene til bilen som stod i grøfta. Da politiet kom til stedet var mopedisten borte vekk. Politiet fant så ut av hvem som eide bilen og tok kontakt med eieren på bopel klokken halv åtte. I leiligheten fant de tre person som var synlig beruset. Ingen av de tre innrømmer å kjenne til saken, og mener på at bilen må være stjålet. Siden bilen var nøkkelkjørt trodde ikke politiet noe videre på dette, og alle tre ble tatt med for utvidet blodprøve. Politiet vil etterforske saken videre for å se om de kan finne ut av hvem som har kjørt bilen.

I tillegg har politiet fått meldinger om noen slagsmål på Hovden som de ikke har hatt kapasitet til å rykke ut på. Det har også vært flere tilfeller av festbråk som ikke er blitt prioritert.