KRISTIANSAND: — Han ene er helt sikker på at det var en softgun eller lignende, sier stasjonssjef Svein Erik Olsen ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Olsen snakker om hva den unge mannen, som var på jobb da to maskerte menn sent søndag kveld ranet pizzarestauranten på Fiskåtangen i Vågsbygd, har fortalt politiet. Den ansatte mannen ble avhørt av politiet i natt. Det samme ble hans kvinnelige kollega. Begge er i slutten av tenårene.

— De er plaget etter peppersprayen, men de hadde ikke behov for legebesøk. De blir tatt hånd om av lederen på Pizzabakeren. Men det er klart det er en tøff opplevelse, sier Olsen.

Våpenet skal ikke ha blitt rettet mot de ansatte, men den ene raneren skal ha truet med den.

Pizzabakeren i Vågsbygd ranet

Bedt om å legge seg på gulvet

Politiet fikk melding om ranet klokken 22.30, en halv time etter stengetid hos Pizzabakeren Vågsbygd. Ut ifra hva de to ansatte som var på jobb, har politiet kartlagt følgende om hendelsesforløpet:

To maskerte menn kom inn og beordret de ansatte til å legge seg på gulvet.

— Så ble de sprayet med pepperspray og bedt om å åpne kassa og safen, sier Svein Erik Olsen.

Det var kun et mindre beløp kontanter som ble stjålet. De to ranerne forsvant så fra stedet, men politiet vet ikke hvordan de tok seg unna.

— De ansatte var såpass merket av peppersprayen at de ikke så hvor de forsvant. Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe, sier Olsen.

Hadde dekket til ansiktet

Begge de to mannlige ranerne skal ha hatt normal kroppsbygning, ha vært kledd i mørke klær og ha vært cirka 1,80 meter høye. Kun den ene raneren snakket i restauranten. Dialekten var sørlandsk.

Den ene hadde på seg en mørk, sort eller blå hette eller lue slik at det var vanskelig å se ansiktet. Den andre skal også ha hatt en hette som var mørkegrønn.

Oppfordrer vitner til å melde seg

Politiet har natt til mandag foretatt kriminalteknisk undersøkelse av restauranten. I formiddag forsøker de å hente inn videoovervåkning fra forretninger i nærheten av Pizzabakeren.

Men det er foreløpig lite som tyder på at politiet vil oppklare ranet.

— Vi oppfordrer folk som har sett noe til å gi oss tilbakemelding, sier Svein Erik Olsen.