KRISTIANSAND: Det var i juli i fjor at mannen banet seg vei til forsikringsselskapets lokaler i Kristiansand ved å knuse glasset i inngangsdøra.

Inne i lokalet mener retten mannen samlet sammen flere vaskemopper og tente på slik at et bord, en reol og gulvet ble skadet. Det ble i tillegg røyk— og sotskader i lokalet. Totalt mente politiet at Storebrand var påført skader for over 300.000 kroner.

I retten fortalte mannen at han var på en bytur sammen med en kamerat kvelden da han tok seg inn hos Storebrand. På et tidspunkt skal han ha forlatt kafeen han besøkte, og dratt til Grim i en drosje. På grunn av betalingsproblemer skal han ha blitt banket opp av to personer han satt i drosjen med.

Klokken 03.35 samme kveld fikk politiet en telefon fra tiltalte hvor han fortalte at han var blitt ranet. Mannen var uten sko, og hadde tilgrisede klær. Han mente at noen måtte ha puttet noe i drinken hans tidligere på kvelden.

Retten fester imidlertid ikke lit til 33-åringens forklaring, og viser blant annet til at skoene og lommeboken hans ble funnet på brannstedet. Mannen nekter likevel straffeskyld.

Til retten har mannen også uttalt at handlingene er helt uforståelige ut fra hans holdninger, natur og personlighet. Dette støttes også av hans kamerat og far.

Mannen er tidligere ustraffet, noe retten vektla i straffeutmålingen. Han ble derfor idømt 60 dagers betinget fengsel, som betyr at staffen sones i frihet.