KRISTIANSAND: Mannen er i Kristiansand tingrett dømt etter straffelovens paragraf 200, for å ha foretatt en seksuell handling med barn under 16 år.

Den tidligere bussjåføren er også fradømt retten til å føre motorvogn i et tidsrom på fem år. Han er i tillegg dømt til å betale den fornærmede en oppreisning på 40.000 kroner.

Det var fredag 16. januar i år at bussjåføren forgrep seg på den da 15 år gamle jenta, som var passasjer på bussen hvor 51-åringen var sjåfør.

Sjåføren har i en politiforklaring forklart at han "mistet kontrollen" og at han ikke kan gi noen fornuftig forklaring på hvorfor han gjorde det han gjorde.

I retten nektet han for å ha slått av lyset i bussen da han forgrep seg mot jenta. Han benektet også at han kjente til jentas alder, men ble ikke trodd av retten.

Ville ikke slippe henne av

Den nå 16 år gamle jenta har i retten fortalt at bussjåføren ikke ville slippe henne av, at han slo av lyset i bussen og satte seg ned i setet ved siden av henne da bussen ankom Vennesla. Deretter forgrep han seg på henne.

Jenta har forklart at hun ble livredd og da det kom to nye passasjerer om bord i bussen turte hun ikke å fortelle dem hva som hadde skjedd, men skrev en melding på mobilen som hun viste dem.

16-åringen har i retten fortalt at hun har fått tanker om selvmord. Hun er i tillegg sterkt preget av episoden som har påvirket skolegangen hvor hun har hatt mye fravær. Hun tør heller ikke ta bussen alene og orker ikke lengre å ha gymnastikk på skolen. Jenta har tidligere slitt med selvmordstanker, men som følge av hendelsen er de nå blitt tyngre.

Ble trodd av retten

Retten fant fornærmedes forklaring troverdig og ved utmålingen av straffens lengde har retten i skjerpende retning lagt vekt på at overgrepet fant sted på en rutebuss hvor fornærmede var passasjer, mens tiltalte var sjåfør.

I dommen heter det at " Dette er etter rettens syn graverende og et stort tillitsbrudd".

Retten fant ingen formildende omstendigheter og dømte 51-åringen til ubetinget fengsel. 51-åringen er også dømt til å betale sakens omkostninger med 2000 kroner.

Dommen i Kristiansand tingrett var enstemmig.