MANDAL: Foreldrene til den yngste av de to mennene ante uråd og kontaktet politiet da sønnen ikke kom hjem.

— 26-åringen ble sist på utestedet Berzerk like før klokken tre. Han forlot stedet sammen med en 52-åring, og det kan tyde på at de tok en drosje sammen til sistnevntes bopel på Malmø. Kort fortalt har ingen sett dem siden, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon til fvn.no.

26-åringen er opprinnelig fra Mandal, men er nå bosatt et annet sted i landet.

— Han var kommet hjem for jula, og det er ikke grunnlag for å tro at han ville unndra seg julefeiringen sammen med familien, sier Gabrielsen.

Frykter bilulykke

Hjemme hos 52-åringen var det ingen spor etter de to, og bilen til 52-åringen var også borte. Politiet har foreløpig ingen indikasjoner på hva som kan ha skjedd, men frykter at de kan ha blitt utsatt for en bilulykke.

Har du tips i saken? Ring oss på 03811. Eller send e-post til nett@fvn.no.

Gabrielsen ber alle som kan ha sett 52-åringens bil om å ta kontakt med politiet. Bilen er en sort Mercedes CL 600, 2001-modell.

— Det er en slags sportsbil, og er ganske dyr. Vi ber alle som kan ha sett bilen mellom klokken tre natt til julaften og frem til i dag om å ta kontakt, sier Gabrielsen.

Ved 13-tiden 1. juledag deltok 15 personer fra Røde Kors og 25 frivillige i letingen. Letingen foregår fra Søgne i øst til Lyngdal i vest, og nordover til Marnardal. De frivillige er fordelt i flere biler, og har fått beskjed av politiet om å være på utkikk etter knekte greiner eller andre tegn på at en bil kan ha kjørt av veien.

— Vi konsentrerer letingen om områder i nærheten av riksveg 455, nord for Mandal sentrum. Røde Kors skal søke innover en del stikkveier, og vi har også egne mannskaper ute, sier Gabrielsen.

Vet ikke hva som har skjedd

De to mennene skal ifølge Gabrielsen være perifere bekjente.

— Vi har ingen indikasjoner på at de har stukket av til utlandet eller andre steder.

Politiet har heller ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt. Ingen av de to skal tilhøre noe belastet miljø.

— Vi har sjekket alle tenkelige og utenkelige steder de kan befinne seg, så det er god grunn til å tro at de ikke befinner seg i Mandal. Men hva som egentlig har skjedd er umulig å si, og blir ren spekulasjon, sier Gabrielsen.

.

FORSVUNNET: 26-åringen og 52-årigen ble sist sett ved Berzerk natt til julaften (markert med pilen). Politi og Røde Kors leter nå etter de to i nærheten av riksveg 455.